Mathias fanger sin første laks – 12,52 kg – Afiskeri.dk

369

Mathias fanger sin første laks – 12,52 kg

Mathias Vandkrog som jeg har kendt helt tilbage fra da han var lille, og senere spillet fodbold sammen med i de legendariske dage i Virup IF ved Hjortshøj.

Han og 5 kammerater havde igen i år til Gudenåkonkurrencen booket overnatning på Bamsebo Camping, hvor de har en hytten og her bliver der mande hygget med god mad og drikke.

Fredag skete der ikke så meget for de 6 ved åen, så da AGF kom på tv blev den set og man slappede lidt af for af give den maks gas næste dag.

Lørdag morgen var alle 6 klar ved åen ved Ulstrup, men der skete ikke det vilde så de tog hjem for at få noget lækker morgenmad, og da den var spist gik turen atter til åen. Men denne gang kun 200 m fra Bamsebo, og helt præcist lidt nedstrøms Krumkagen.

Mathias gik som den eneste lidt ned af, mens de 5 andre gik i modsatte retning.

Efter 3 kast gik Mathias et par skridt længere frem da der var et godt spot, hvor et træs grene hang sådan ud over åen og i andet kast kom der et voldsomt huk, og her var kl.11.30.

Mathias fortæller således ” den gav lige to voldsomme rusk og bremsen skreg på hjulet, så jeg løsnet den blot en lille smule. Så skal jeg godt nok love for den gik amok og tog et udløb 2 gange på 25-50 m, og jeg tænkte det her er en okay fisk. Men jeg havde ingen anelse om hvor stor den var, og hvad det var for en fisk. Da den blev ved med at tag line, måtte jeg efter den og 20 m fra nogle træer der godt kunne give mig problemer, fik jeg den under kontrol.

Jeg havde endnu på de få minutter dette var sket ikke set den endnu, men jeg kunne godt mærke det var en stærke fisk, men at jeg havde fuld kontrol over den. Da den nu kun gik lidt op og så lidt ned. Efter den havde gjort det et par gange kom den til overfladen og jeg kunne se det var en laks. Min første laks ever og jeg råbte op mod min kammerater men de kunne ikke høre mig, så da en mand kom op til mig og spurgte om han skulle hjælpe, sagde jeg pænt ja tak og han fik mit fangst net. Han gjorde sig klar til landing, men da den igen nu anden gang kom til syne, sagde han den der det er en 10+.

Nu begyndte Mathias ben at ryste helt vildt og andrelinen pumpet for fuld tryk, for jeg havde jo mit livs laks på en brun 20 g FC Spinner upsteam. Den flinke mand sagde at mit net nok var for lille til at vi kunne lande den, så da to fra Bjerringbro foreningen kom hen til os, havde en en gaf som kunne få den på land.

Det lykkes og jeg kunne juble, som havde jeg vundet det EM i fodbold. Da jeg ringede til de andre kom de hurtigt ned til mig og vi kunne fejre det sammen.

Fantastisk beretning og stor tak til Mathias for at måtte bringe den konge beretning om Hans første laks og så på ikke mindre end 12.52 kg. Herunder kan du se en masse fede fangst billeder jeg også har fået lov at bringe fra Mathias.

 

Mathias fanger sin første laks – 12,52 kg

Tidligere artikelNyt fra Skjern Å d.23.9.19 – af Claus Skeldal
Næste artikelSIMPLY BROWN TIGER SPEY – LAKSEFLUE – AFISKERI.DK