Micro flom ved Mandalselven – Skrevet af Michael Olsen

399

Micro flom ved Mandalselven

Det var utrolig spændende at følge fredagen via Mankalk, for der sådan set manglede for at sone 3 og sone 4 ville få friske smålaks har i hele ugen været at den lige om ned og gik 50 kubik. Så de to nævnte soner og ville kunne mærke hvad laksefiskerne i Sone 2 har oplevet i det øvre specielt. Der har vrimlet med laks i en mængde som mange oplevede i uge 29, og tidligere år ved denne tid.

Jeg havde en fornemmelse af at det godt kunne ske, for da den ved Bjelland allerede kl.13-14 var faldet 0,8 kubik, og da det yderlig gik 2 kubik ned mellem 17-18. Da tænkte jeg bare det bliver ved mod midnat for så kommer hjælpen længere ned ved, Laudal lukker for udtaget kl.24.00.

Det var nærmeste bedre end gyser film og holde øje med måleren, bare på den gode måde for det gik bare hurtigt på et tidspunkt for da klokken var 23.00 stod den på 31.9 ved Bjelland. Kjølmo stod stadigvæk uændret på 62.9. Men jeg var 100 % sikker på den kom ned for der går mellem 6-9 timer før det giver ændringer ved Kjølmo. Derfor kunne jeg trygt gå i seng med en god følelse af, at jeg ville vågne op det vandføring under 50 kubik.

Det magiske sket mens alle sov ,som ikke fiskede natten igennem ved Mandalselven. Kl.7.00 var Kjølmo nåede ned på 39.1 kubik, det gav et naturligt smil på læben og glæde til de mange der skulle fiske fra Lørdag og uge 33. Det er 100 % sikkert at rigtig mange smålaks nu var gået over Haugefossen, i de tidlige morgentimer indtil der ved 11 tiden igen var en Vandføring på 52 kubik. Fortsat vrimlede det men laks ved Middags tid i det øvre sone 2, så folk her oplevede super fiskeri.

Lørdag var også dagen var der skulle komme omkring 40 mm regn på kort tid, og det skal jeg da også love for de fik. Her skal man huske at Mandalselven har et ret stort nedbørsområde, og fra kl.12.00 lørdag begyndte elven så småt at stige. Da lå den på 225 cm i vandstand ved Kjølmo, men ved midnat var den gået op til 271 cm. Siden da har den bare time for time blevet ved med at stige, og her sidst på eftermiddagen er den nu på 352 cm.

Det giver selvfølgelig lidt udfordring her søndag i alle soner, men der kan fiskes nogle bestemte steder indtil vi kommer ned mod 80 kubik igen.

Hvis vi starter med Sone 2 , så er Bringsdal C, Grimefossen A, Fossefjellene, Smeland, Stoveland, Hauge stykkerne, Holmesland A samt Nedre Nøding muligt at få noget fint fiskeri til Orm, Spin og Flue.

Så hopper vi op til sone 3, hvor Rævene´s øverste del, Kartoffelstrækket, Fløyderholmen fra østsiden, Storeøye, Olsens rende, Fuglestveit og Højspændingen fortsat er gode på denne vandføring. Maddan er umulig på denne vandføring, bare så man ikke tager turen helt derom.

Næste step er sone 4 og her er min viden pt ikke særlig god på denne vandstand vandføring, når vi snakker om delsonerne. Men prøver at skaffe lidt info. til næste opdaterting på disse. Men ellers er strækket nedenfor kavfossen nu og helt ned til 60 kubik super godt, og det sammen med Kosana. Bag Bjelland benzin station, og efter min mening kun fisker godt når den går over 80 kubik. Sidst men ikke mindst er der stykkerne fra Rysesteinen og ned til Straumbergan.

Herunder kan du se flotte billeder fra idag som giver et godt indtryk af hvor forholdene er pt. Stor tak til Michael Overby for de fine billeder, og han og makkeren Henrik er ved elven i den kommende uge, og ønskes herfra et stort Knæk og Bræk. Under dem kan du se en af fangster fra idag, hvor Rolf Erik nilsen fik en flot laks på 4.4 kg i Laksehylen delsonen i sone 4. Stort tillykke herfra.

Micro flom ved Mandalselven

Tidligere artikelTordags opdatering på Mandalselven – Afiskeri.dk
Næste artikel5 HURTIGE TIL TORBEN SMEDEGAARD