NIKOLAJSEN SLÅR TIL IGEN IGEN

  192

  NIKOLAJSEN SLÅR TIL IGEN IGEN

  Igår Søndag blev en perfekt dag ved Mandalselven, for fra middagstid skete der det man havde håbet på ville ha sket noget tidligere i ugen. Nemlig at elven begyndte og falde hurtigere, for formiddagen var elven gået lidt op igen. På et tidspunkt igår faldte den med over 1 kubik i time, og det var simplethen medicinen til noget godt aften fiskeri. Det fortsatte hele aftnen og ved midnat var den faktisk tæt på 60 kubik, helt præcist kom den ned og runde 60.79 kubik.

  Hvad har det af betydning  – Jo det gør at smålaksen så småt kan gå op over haugefossen for at komme op i sone 3 og videre op i sone 4. Glæden var dog kortvarig for allerede kl.01 var den steget igen, og det har den gjort indtil kl.15 idag.

  Jeg vover pelsen og siger at med det svage fald der har været siden kl.15, tror jeg den har toppede for nu. Om den så begynder og falde lige så kraftigt som igår er jeg mere usikker på. For skal uge 30 blive en god uge på fangster , er den nødtil at komme under 60 kubik i minimum et døgns tid. Ellers kommer smålaksen ikke op i sone 3 eller 4 i denne uge. Meldingen lyder at der bare står rigtig mange smålaks i det øvre af sone 2 og venter på det sker.

  Mellem laksen på de der 3-6 kg´s laks er kommet op og det er de friske laks der pt bliver fanget og som skuber til de laks der har været der i længere tid. Som så ved det også kan blive hug villig, da de bliver uopmærksomme og glemmer at være påpasselig – Sagt på godt dansk.

  En af de laksefisker der er ved elven lige nu, og som udnyttet denne fine mulighed der opstod igår aftes var Peter Nikolajsen. På et af hans hotspot i sone 3, som han ved holder laks på den vandføring. Blev besøgt og en af hans flotte spey fluer monteret, og hans erfaring og tro på netop dette stykke skulle vise sig at bringe ham en flot fangst. I 8 kast klappede en helt blank hunlaks på flue, og på trods af af den vejede 4.5 kg, blev fighten helt anderledes end den hanlaks på 3.8 kg han fangede om lørdagen. Denne hunlaks var slet ikke så hidsig og fighter villig, men lavede nogle få korte tung ryk og så var den under kontrol. Efter den var trættet stille og rolig kom den sikkert på land, til kæmpe glæde for Nikolajsen –  Se flere billeder længere nede i artiklen. Kæmpe tillykke til Peter med den flotte fangst og tak for at måtte bringe billederne.

  Søndag blev også en dag Yasmin datter af min gode ven Rene Boye Jensen, nok sent vil glemme. Jeg tror faktisk hun vil huske denne søndag resten af sit liv, for ved Fossefjellene havde hun siden fredag fiske med sin far og sine to brødre. Ud på eftermiddag kom så den kæmpe oplevelse det er, og fange sin første laks ved Mandalselven. Sikkert fik Yasmin sin laks på land og den målte 3.9 kg og var 76 cm lang. Super flot laks og sikke en debut laks. Stort tillykke til Yasmin herfra og tak for at måtte bringe fangstbilledet.

  Hvad skal man så gøre hertil aften og de næste dage hvis ikke vandføringen kommer ned under 60 kubik. Mit bedste råd vil være og få fiskekort nede i delsonerne i sone 2, hvis man vil have en større chance for fangst. Ellers er det jo bare og nyde fiskeriet i sone 3 og 4 og glæde sig over at mange lækre stykker kan fiskes ved denne vandføring. For chancen er der bedste , der skal bare kæmpes meget mere og det kan da i sig selv være en fed udfordring.

  KNÆK OG BRÆK TIL ALLE VED ELVEN FRA MICHAEL OLSEN – AFISKERI.DK

   

  NIKOLAJSEN SLÅR TIL IGEN IGEN

   

  NIKOLAJSEN SLÅR TIL IGEN IGEN

  Tidligere artikelFlotte fangster igen igen fra Mandalselven
  Næste artikelUge 30 ser tricky ud ved Mandalselven