Nye Fangster fra Mandalselven. – Afiskeri.dk

  1045

  Nye Fangster fra Mandalselven. – Afiskeri.dk

  Utrolig fine forhold ved Mandalselven , for lige siden i nat har elven gået med 60 kubik i både sone 4 og sone 2. Man har en tommel finger regel der siger at det elven går i kubik er det tætteste man kan ramme hvad elven går på i sone 3.

  Det betyder for sone 4 ved kommende at de gode stykker som Laksekjærfossen, Rysesteinen, Dybedalen og Straumenbergan har rigtig fine forhold lige nu ved denne vandstand. Delsonerne er også perfekt med vandføringen lige nu, mener jeg kan huske at man ca. skal trække 11 kubik fra Bjelland så har man hvad vandføringen er lige ved toppen af Laksehylen.

  Der var virkelig gang i opgangen igår fra Sone 2 til sone 3, og perfekt at de mange smålaks nåede at komme over Haugefossen inden vandføring steg i nat. Mellemlaksen og storlaksen kan fortsat kravle over fossen, da skal den op omkring 80 kubik før de må give op og vente på den falder igen.

  Så de der fiske i sone 2 vil opleve at smålaksen drøner rundt nu indtil de kan gå op over Haugefossen, og det vil give godt fiskeri i denne sone.

  Det samme kan man sige i sone 3, hvor de mange laks der kravlede op igår vil give godt fiskeri også i denne sone, for de vil helt sikkert skabe uro hele vejen op blandt de laks der har været i elven længe.

  Sone 4 vil også komme til at mærke rigtig godt fiskeri med alle de mange friske smålaks på samme måde som i sone 3.

  Når det så er sagt så må vi jo indrømme at uge 24-28 har været noget nær rigtig skidt, men det er sådan det er med naturen og laksefiskeri. Der kommer altid nogle mindre dårlige år ind i mellem. Men det jeg hører fra flere er at der i 2015 gik noget galt med vandføringen på mindste vandførings stykket i forbindelse med et af kræftværkerne, og meget trist gik utrolig meget yngel/smolt til døde ved dette. Det er en af teorierne som kan have medvirket til det vi oplever i år.

  Derfor skal man huske på at der er altså ikke er de samme mængder laks i elven som der plejer, selvom opgangen har været rigtig god siden uge 29. Kan dette så påvirke Midtvejsevalueringen som bestemmer om sæsonen bliver forlænget som tidligere, eller den slutter 31. august. En af de andre elve i sydnorge er der kommet svar på dette. Otra slutter 31 august og så starter man i efteråret med kalkning af elven som i Mandal. Så denne vinters gydning bliver den første årgang, der kommer til at opleve en bedre vandkvalitet i Otra.

  Men tilbage til Mandalselven, det bliver spændende at se hvad Midtvejsevalueringen kommer med i år også hvad man beslutter i de andre elve i Sydnorge – Lygna, Audna , Tovdalselven og Bjerkreim. Vi venter alle med stor spænding.

  Herunder nogle fine fangster fra idag og igår. Stort tillykke til dem alle og alle jer andre der har haft fiskelykke de ved den dejlige Mandalselv.

  Jan Ole Ødegård fangede idag denne fine laks på 3.7 kg på flue i sone 3.
  Krzysztof med laks på 4 kg på flue i Delomr 4, Bjåhylen
  Krzysztof med laks på 3 kg på flue i Delomr 4, Bjåhylen
  Bernhard Henschel´s laks på 1.6 kg fra sone 3 på flue igår

  Nye Fangster fra Mandalselven. – Afiskeri.dk

  Tidligere artikelSKELDAL SLÅR TIL VED SKJERN Å IGEN.
  Næste artikelMONTH FLY AUGUST – JONAS – AFISKERI.DK