NYT FRA FRANK THORNILD OM STORÅEN

306
NYT FRA FRANK THORNILD OM STORÅEN
Der er fortsat stille ved åen. Varmen og den lave vandstand gør det meget svært at være lystfisker i år.
Af samme årsag er der ikke blevet fisket meget i de seneste par uger. Tiden er istedet blevet brugt på lidt arbejde i haven,familiefester, vandpleje mm. Men der er fisk i åen. Jeg har været ved åen et par gange de sidste par dage, og begge gangehar fisk vist sig. Store fisk som i Laks, og mindre fisk , som i Havørreder. Mit bud er ihvertfald at de første Havørreder så småt er på vej op i åen.
Der er også indmeldt et par stykker på Fangstjournalen. Der er pt hjemtaget 123 laks på den store- , og 3 på den lille kvote.
Selv om det er svært ( 1-2 fisk dagligt ) ja så er det muligt. Kristian Ø. Pedersen aka Ghost Rider ( medlem af Stenbiderne , som er vores lokale vandplejegruppe) fik denne skønhed ved Idom bæk d 13 maj.
104 cm og 10,5 kg. Taget på flue.
Jeg har lige i skrivende stund fået melding om en smuk laks, taget dags dato i Lunden , af Klaus Peter Hyldahl.
95 cm og ca 9- 9,5 kg . Endnu ikke vejet. Taget på flue.
Klaus’ egen flue som overlistede laksen. ( 3-4 cm.)
Så jo det kan lade sig gøre. Men der er ikke mange ved åen. Så jeg kan kun opfordre folk til at komme afsted.
Hvis vi alle fisker efter rygterne ,ja så fanges der slet ingen fisk. Så ud og skab rygterne. Selv om det er varmt, er der jo smukt derude.
Henlæg evt. dit fiskeri i morgentimerne eller i aftentimerne. Får du ikke fisk ja så er der muligheder, ja næsten garanti for nogle magiske oplevelser.
Vandet er pt meget klart, og det vil nok få mange til at gå ned i fluestrørrelse. Jeg har nok aldrig helt forstået det helt. Når der samtidig fanges fisk på store woblere, og spinnere, jaså kan de vel også overlistes af en stor flue. Når det er sagt , ja så tror jeg at det for variationens skyld , kan betale sig at skifte til en lille flue i ny og næ. Fx en lille uldsok…Den skal være i din æske!!!
Med det varme vejr og den lave vandstand følger desværre også høj vandtemperatur. Pt svinger den mellem de 18- 20 grader. Her påpeger mange eksperter at laksen er ekstremt sårbar ved C&R.Du kan se vandtemperaturen her
Har du fanget og hjemtaget din laks, ja så skal du måske overveje det en ekstra gang , inden du tager til åen. Vi andre kan bare fiske løs.
Husk at du , hvis du fanger , og hjemtager en fisk, skal indmelde den på dagen . ( Inden midnat på fangstdagen) Der uddelt et par advarsler allerede. Der har angiveligt været et par tilfælde , hvor en indmelding ikke er blevet regstreret, så er du i tvivl, så kontakt Webmasteren.
NYT FRA FRANK THORNILD OM STORÅEN