Nyt fra Mandalselven 30-06-2024

  864

  Nyt fra Mandalselven 30-06-2024

  Så der sidste nyt fra Mandalselven, og man skulle jo så umiddelbart tro der ikke var noget særligt og skrive om, nu hvor elven er lukket.

  Men jeg følger med i hver dag, om der kommer noget nyt og skrive om. Så I alle faste læser på hjemmesiden er opdateret.

  Der har helt naturligt været mange spørgsmål i den forgangene uge, og glædeligt nåede jeg i starten af ugen og kommer igennem weekendens mange mail, beskeder og smsér.

  Man har ikke endnu fundet en løsning på, om laksefisker der har købt fiskekort og ikke får mulighed for at bruge dem. Kunne få deres penge tilbage, så vil umiddelbart vurdere at det kommer der noget om i midtvejsevalueringen. På det tidspunkt ved man også om lukningen kommer til at gælde resten af sæsonen.

  Der er indkaldt til møde i midten af juli, hvor lodsejerne vil få mere information om tingene, som jo har fået store konsekvenser for dem.

  Det jo noget hele lokalsamfundet langs elven kan mærke nu, hvor der ikke er laksefiskere ved elven. Man må bare håbe alle sammen kan holde skindet på næsen.

  En lidt kedelig ting der blev konstateret her sidst på ugen, var en tyvfisker der blev taget i og fiske ved elven. Straffen er altså stor hvis man bliver taget i dette, og jeg synes det er utrolig dårlig stil og begive sig ud i sådan en forseelse. Jeg håber straffen for vedkommet bliver ekstra hård så han/hun virkelig kan mærke det, og ikke begår sådan en dumhed igen.

  Derimod er det langt mere positivt, at der er kommet meldinger om mange laks i det nedre af sone 1, og spørgsmålet er om der nu kommer en flot stor opgang, der kan vende tingene helt rundt. For flere lokale jeg har snakket med har en mistanke om at det hele er forsinket meget pga. den lave vandtemperatur og den høje vandstand der har været helt frem til i denne uge.

  Om gydemålet bliver nået i år, er der jo i bund og grund ingen der ved andre end dem der skal vurdere det i den kommende måned, så lad os se hvad disse kommer frem til.

  I nogle af de andre elve i Norge undre man sig over at C & R ikke kunne have været en løsning, og henviser til at det fungere fint i Danmark. Derfor går jeg meget med det en af de lokale fortalte mig, at hvis gydemålet bliver nået vil det være en rigtig god ting at indføre.

  Men lad os nu se hvad myndighederne kommer frem til, personligt tror jeg ikke elven bliver åbnet mere i år, samt i de kommende år for det virker som noget der række langt vildere end man kan forestille sig.

  Mange kan virkelig blive ramt af dette, og selvfølgelig også denne hjemmeside for er der ikke noget og skrive om har den jo heller ikke sin berettigelse til at eksisterer. Denne beslutning tager jeg på et senere tidspunkt, når jeg ved meget mere om fremtiden for laksefiskeriet ved Mandalselven og de åer vi dækker i Danmark.

   

   

  Nyt fra Mandalselven 30-06-2024

   

  Nyt fra Mandalselven 30-06-2024

  Tidligere artikelSørgeligt for Mandalselven
  Næste artikelMandalselven åbner igen – Fantastisk nyhed