NYT FRA SKJERN Å D.19-4

278

NYT FRA SKJERN Å D.19-4

Her i weekend har der ikke været det store fisketryk ved Skjern å , og der har været god plads ved nogle af de gode steder ved Skjern å, dog var der utrolig mange ved Albæk bro idag. Så man måtte affinde sig med lidt kø fiskeri, men andre steder oplevede dagens laksefisker idag at der var 150 m imellem hinanden.

Ved mosen i de tidlige morgentimer var der kun en mand nemlig Henrik Damsgaard Sørensen på spottet og efter 5 min. fiskeri fik han hug og kunne efter en lille fight lande en Havørred på 62 cm.  Han fiskede lidt andre steder uden at mærke noget, men beretter om en dejlig dag ved åen.

Solen er ved at gå ned mens jeg sidder og skriver artiklen, og de der er ved åen kan nyde en flot solnedgang, inden de skal hjem over.

Der er nu fanget 77 laks og 7 havørred, og på den første kvote på laks over 75 cm er der nu 39 laks tilbage.

Vandstanden er faldet henover weekenden beretter Lokalreporter Claus Skeldal og han fisker nu med I/S1/S3, og men sol og varme den kommende uge vil den falde yderlig.

Herunder kan du læse en fantastisk beretning om hvordan Simon Kastbjerg oplevede sin fight på premiere dagen, som jeg har fået lov at bringe. Kæmpe tak til Simon og tillykke endnu engang med den super flotte laks.

Simon Kastbjerg – Præmierelaks.

Fisken tog relativt hårdt i den sidste del, af fluens drev ved egen side og var en stærk fisk hele fighten igennem. Jeg havde med min kammerat, tidligere på dagen været i Korsholm, og beretningerne gik på, at mange af laksene lå omkring de 90 cm, og var i relativt god stand. Flotte og velproportionerede fisk.

Denne fisk var ingen undtagelse. Efter Fisken havde taget fluen hårdt, kom den relativt hurtigt til overfladen. Hovedryst og skumsprøjt fik ikke kun åen, men også bænken oppe på parkeringspladsen til at rejse sig. Fighten forløb sig derefter forholdsvis udramatisk. Selvom det var en stærkt fisk, følte jeg at jeg havde kontrol over fisken, det meste af tiden.

Der var fighten igennem godt gang i den, hvor hidsige udløb på 20-30 m efterfulgt af dybe hovedrusk var med til at fortælle, at fisken var relativt frisk. Dog ingen lus.

Benene rystede, og at man stod med en Skjern å laks, i den anden ende af linen d. 16 april på præmieredagen var ikke til at tro.

Efter 5-10 minutter er laksen ved at vise træthedstegn. Benene rystede nu endnu mere end tidligere, men med god assistance fra Svense lykkedes det at få fisken i nettet. Hvilken oplevelse!

Det var ikke helt til at forstå – der lå den. En fantastisk fisk på 92 cm og 7,86 kg. Blank og flot.

Fluen bandt jeg aftenen forinden, og at dele en sådan oplevelse med gode kammerater er helt fantastisk. At det derudover er på præmieren d. 16, hvor utroligt mange jagter den fantastiske fisk er naturligvis med til at gøre oplevelsen endnu større.

En stor tak skal lyde, til dem som har kæmpet hårdt, for at nå hertil hvor vi er nu med laksefiskeriet i Danmark og i Skjern å i dag. Hvor er det fantastisk!

En præmierelaks var nu en realitet, og en oplevelse jeg forhåbentlig aldrig glemmer. – Simon

 

NYT FRA SKJERN Å D.19-4

 

NYT FRA SKJERN Å D.19-4

Tidligere artikelNye flotte fangster fra Vidå.
Næste artikelBRÆNDENÆLDESVINGET – GUL ZONE – GUDENÅEN