Nyt fra Skjern Å d.23.9.19 – af Claus Skeldal

230

Nyt fra Skjern Å d.23.9.19 – af Claus Skeldal

Der er sket meget siden sidste opdatering om Skjern å, nye sten er blevet lagt i åen. Vi vil efter sæsonen komme med en mere detaljeret artikel om hvor alle disse sten er blevet placeret for de får også navne har man besluttet.
Årets største laks på Premieren kunne jo vinde sin egen sten, og få den opkaldt efter sig . For nogle uger tilbage blev stenen så placeret opstrøms Albæk bro, og storfanger Martin Møller var selv tilstede med familien. Stenen blev døbt  “Møllers Rock”.

Lørdag d.12 okt.kl.8 lukker laksens hus op med salg af rundstykker og kaffe, i anledningen af at man har aktion på den Stauning Whisky der tidligere på året blev sejlet frem til Albæk bro i en fin træ tønde. Senere er der whiskysmagning og demo på grej fra Zpey , LTS og Guideline.

Med 22 dage tilbage af sæsonen nærmere vi os så småt afslutningen på en fantastisk sæson, hvor gennemsnitsvægten pt. på hanlaksen er 2 kg over sidste år. Det skyldes at grilsen slet ikke er kommet i den mængder som sidste år, og hvad det skyldes har mange en mening om. Vi afventer en klar udmelding på årsagen, for hvis det er Skarven der igen har været den store sønder, må de rette myndigheder træde i karakter omgående.

Vi er nu på 1433 laks i år, og det er 317 fra hvad man endte på i 2018. Jeg tror vi kommer tæt på sidste år, for oktober plejer at være med mange ved åen. Plus kan grilsen jo nå at dukke op endnu.

Pt. er der nærmest menneske tomt i hverdagen ved åen, og lidt flere i weekenden. Så du kan opleve at have det hele for dig selv, og god chance for at få laks på krogen. Spin var igen i sidste uge det der blev fanget flest laks på.

Sigtbarheden idag har været fin og Claus Skeldal anbefaler synke 4/5/6 hvis du skal afsted de næste par dage, og herunder kan du se Martin Skelmose´s flotte fangst fra igår. Stort tillykke til Martin herfra.

Flot fangst af Martin Skelmose med laks på 82 cm , Stort tillykke Martin

Nyt fra Skjern Å d.23.9.19

Tidligere artikelTEAM AFISKERI.DK VED KONGEÅEN 2019
Næste artikelMathias fanger sin første laks – 12,52 kg – Afiskeri.dk