NYT FRA STORÅEN – AF FRANK THORNILD

443

Åen og fiskeriet lider stadig i varmen. 18-20 grader varmt vand ( i Holstebro) gør forholdene svære. Men fiskene er der. Vi ser en del fisk, især længere ude mod vest.

Det lave vand og den megen sol gør at grøden har gode kår. Fiskeriet er især oppe i åsystemet, meget besværligt, da grøden virkelig står højt.

Så de sidste par ture har den stået på Hitch fiskeri. Flydeline og en flue, der tegner et tydeligt V på overfladen.

Et utroligt visuelt og spændende fiskeri. Oplevede både store fisk bag fluen, og fisk ud af vandet lige ved fluen. Prøv det. Det er stærkt vanedannende. Ellers er det nok spinfiskerne, der har trumferne.

De står ihvertfald for de fleste af de sidste ugers fangster. Der er idag 30 laks tilbage på den store kvote. Holder varmen, ja så holder kvoten nok et stykke tid endnu. Men kommer der et vejrskifte, ja så kan det gå hurtigt. Der meldes så sent som i dag, om en del friske fisk på vej op i åen.

 

Kim med en frisk fisk fra i mandags.
Desværre ser det lidt sløjt ud med havørrederne. Forhåbentlig er de der, og er blot lige så svære, at få i tale, som laksene. Husk at passe på laksene så længe vandet er varmt. Personligt udgør jeg ingen trussel. Men har en masse fine dage og aftener ved åen i godt selskab. Med Isfugl, Traner, Rørhøg, Rådyr, Rådyr Harer og ikke mindst springende Laks. Og det er jo i grunde heller ikke så ringe.