NYT FRA VIDÅ – AF JENS CHR. LUND.

148

Selv om varmen trykker hårdt på vandløbene, så følger her lidt nyt fra Vidåen:

Den langvarige tørke har betydet, at fiskeriet i åløbene nærmest er gået i stå. I Vidåen er vandstanden ca. 1 meter under daglig vande, og da vandtemperaturen ydermere er omkring 20 grader – også i Vadehavet – er opgangen af ædelfisk stort set også gået i stå. I bådehavnen ved Lægan ligger mange både på grund (på bunden), så det er umuligt at komme ud at sejle og fiske i de nedre dele af Vidåen.

Den sidst registrerede hjemtagne laks er fanget d. 24/6. Vægten viste 7,5 kg og længden 93 cm. Fangeren var Knud Knudsen, et af foreningens mangeårige medlemmer, som ofte er ude med fiskestangen. En laks på 55 cm blev fanget og genudsat d. 9/7, men herefter glimrer laksene og havørrederne ved deres fravær på resultattavlen.

Der er dog mange andre fiskearter i vidåsystemet, som  er Danmarks artsrigeste fiskevand med næsten 30 forskellige fiskearter.  Den 19/7 bankede det på min dør. Uden for stod Michael Kolbeck med sønnen Jonas på 9 år, som holdt en fin aborre i hænderne. Fisken havde han om morgenen fanget i Vidåen ved Lægan på spinner. Kontrolvejningen viste præcis 1 kg og længden 42 cm. En flot fisk – og en stolt lille fanger.

Ifølge vejrprofeterne fortsætter varmen nogle dage endnu, før lavere temperaturer og mere ustadigt vejr med regn af og til sætter ind. Der skal dog meget regn til for at opveje nedbørsunderskuddet, men forhåbentlig bliver september og oktober mere ”normale”, og i så fald kan vi se frem til et rigtigt godt fiskeri.Billedet af Jonas med sin fine aborre kan du se herunder.

Jens Chr. Lund