Opdatering før Sæsonen 2022 ved Mandalselven

584

Opdatering før Sæsonen 2022 ved Mandalselven

Så er der kun 5 dage til det igen går løs ved den Smukke Mandalselv, og vi kan se fremtil 3 måneder i drømmeland – men smuk natur som omgiver os der fisker ved elven. Glade laksefisker ved elven man kan hilse på, som man ikke har set siden sidste sæson. Fiske ud i natten i den totale stilhed, hvor kun et tæt bål og elven klukken kan høres i natten. Så pludselig et plask fra en laks, og alle ens sanser skærpes og med et kommer det hug man har gået og ventede på hele vinteren og set fremtil igen at skulle opleve.

I år ændrede man den hidtidige plan for smolt udtrækket, det vil sige at man med smolt tæller registrere hvor mange smolt der er på vej nedover, samt ved det har fået et stort indblik i hvornår man skal lukke ved indtages til laudal, så smolten ikke ledes derind. Som jeg hører det er ledet man kan se stikke ud i vandet lige ovenfor indtaget, været effektivt sidste år og jeg tolker det med smolt fælderne og tællingen, som at man er i fuld kontrol og har fået styr på at sørge for at smolten kommer sikkert forbi laudal.

Kort salget til Mandalselven som startede i februar online, gik utrolig stærkt og for første gang blev jeg selv nødtil, at deltage i dette. Da jeg plejer først at købe mine kort mit i juli, men salget gik så hurtigt i februar, at hvis man skulle sikre sig kort til August, måtte der handles hurtigt. Det bevidner også om en fortsat stor interesse for at kunne fiske i elvens delsoner,  fordi man gerne ønsker at have et stykke for sig selv. Hertil eftermiddag kan jeg se at alle tre måneder i sone 2´s hotte stykke Holmesland A er solgt, lidt bedre ser det fortsat ud for stykket lige overfor som er Hauge B, der kan man fortsat sikre sig et af de eftertragte kort.

Hvordan ser forholdene så ud ved elven pt. og hvor skal man fiske til premieren???

Forholdene har været meget gunstige for dem som har booket kort oppe i det øvre af elven, det vil sige at siden de første laks ankom har de ikke mødt modstand og hindringer på op gennem elven, som der ellers ofte tidligere har været. Altså vandføringen har været lav og derved kan laks gå højt op tidligt, og sikrer sig de gode standpladser langt oppe i elven. Men fortvivl ikke hvis du har købt kort til en sone 2 delsone, for de vil også stille sig i de dybe høler derned, som sidste år.

Det vil ikke overraske mig hvis de der har kort til sone 4´s delsoner får et fantastisk premierer fiskeri, samt længere oppe i sone 4.

Sone 3 vil også være fiskbar og her vil jeg klart anbefale, at man søger efter stykkerne med de dybe partier. Det kunne være ved Øyslebø fossen, det korte stykke ved Storeøy, Glemenstraumen, Højspændingen lige ved den store klippe og ikke mindst det dybe stykke ved udtaget af laudal kræftværk.

Sone 2 kommer der helt sikkert fangster fra Hauge stykkerne , Holmesland stykkerne og ikke mindst Fossefjellene.

Fluerne til Mandalselven har jeg jo vist i mit livestream på min youtube kanal – Afiskeri.dk. Men her er billedet af min nye serie Micro Shivers og Spider serien, som er special udviklet til Mandalselvens forhold. I alle de farve kombinationer som jeg ved virker på givende forhold.

Elven går lige nu 33 kubik og kan oplyse at mankalk pt. er ude af drift med og blive opdateret. Men jeg har fundet en ny side som dog ikke viser vandtemperatur, som du kan klik på senere idag og i links menuen til højre her på siden.

Bliver spændende og se hvor mange der stempler ind til premieren i år, nu hvor der ikke er nogle corona hindringer. Samt hvor mange fine laks der kommer på land, og en ting er 100 % sikkert jeg skal nok komme med opdateringer af den og hele sæsonen som vanligt.

Knæk og Bræk fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

 

 

Opdatering før Sæsonen 2022 ved Mandalselven

Tidligere artikelMaj måned ved Skjern å
Næste artikelTHE DARK RED MANDAL – MONTH FLY JUNE – 2022