Opdatering fra Mandalselven d.28.7. – skrevet af Michael Olsen

  192

  Opdatering fra Mandalselven d.28.7. – skrevet af Michael Olsen

  Det har igen været en god uge ved Mandalselven, men lad mig lige starte denne opdatering med at gå tilbage til uge 29. For da alle fangster som er indrapporterede pt. er sat ind, er det den bedste uge 29 i 5 år. Ved godt at sæsonen indtil da har været lidt dårlig i forhold til de sidste par år. Men sammenligner man med 2015, som også var et år ala 2019 indtil nu, så ligger man faktisk over det pt. Total endte man den gang på 8.3 ton, og set udfra af august altid har været den bedst måned ved Mandalselsen.

  Så ser jeg det ikke urealistisk at man sagtens kan komme på 8.3 ton også i 2019, men det afhænger meget af Midtvejsevauleringen, som er lige på trapperne. Sidste år kom den d.27 juli, men jeg er sikker på man lige trækker den lidt i år. Grundet at man lige vil se hvad uge 31 bringer af opgang, for spørgsmålet er om man er helt i mål med antallet af opgangsfisk. Som danner grundlag for sikringen af gydende laks. Hvad dette tal er ved jeg faktisk ikke, men jeg er helt sikker på at tallet skal være nået for at man forlænger sæsonen.

  Men man skal også tænke på at lokal samfundet er meget afhængig af sæsonens længde, for selvom nogle vare koster en del i norge, bliver der nu alligevel brugt nogle penge ved Joker og Spar. Samt de mange der har brug for overnatning. Derfor er det også vigtig at man er helt sikker på at have det antal gydende laks der skal til, for at sikre fremtiden ved elven.

  Der ventes regn i den kommende uge, men jeg forbeholder mig lidt om der nu kommer de meldte mm regn, for de metrologer har det godt nok svært med at ramme rigtig. Men lad os håber de holder, for det vil helt sikkert give elven et meget vigtig ekstra boost.

  Vandføringen er nede på 50 kubik ved Haugefossen, så nu er det helt sikkert at smålaksen idag og imorgen kommer op over til sone 3 og videre op. Så længe den ligger ved de 50 kubik går smålaksen op over, mellem og storlaks kan passere op til omkring 80 kubik. Det vil give godt med fangster, så der ligger en spændende uge lige om hjørnet.

  Herunder kan du se nogle frisk fangster fra weekenden, og stort tillykke til dem begge og alle de andre som har fået laks i denne uge.

  Kim Johan vemmelvik fine laks fra idag på 1.8 kg fanget i sone 3 på flue
  Terje Arnseth´s fine laks på 3.8 kg fanget på flue i sone 3 i fredags.

  Opdatering fra Mandalselven d.28.7

  Tidligere artikelGodt nyt fra Mandalselven d.24.07.19 – Afiskeri.dk
  Næste artikelSKELDAL SLÅR TIL VED SKJERN Å IGEN.