Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  231

  Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  Så er der nyt igen idag fra Mandalselven, og det er meget forskellige ting jeg har at bringe idag.

  Lad mig starte med en god Fangst fra igår aftes, for i denne uge er Rene Boye Jensen og Anders Bang igen ved elven. De havde igår stykket Hauge B i sone 2, og der fik Rene en stål blank laks på 1.8 kg, hvor skællene bare raslede af den da den kom på land. Så bliver den ikke meget mere frisk. Der blev igår og idag set rigtig mange blanke laks på mellem 3-7 kg, og disse vil en stor del af dem går op i sone 3. Men de vil først passerer Haugefossen ved Daggry af dem, som ankom i de tidlige morgentimer idag. Det har et forsknings projekt vist, og hele den report kan du læse her på hjemmesiden, for den har jeg lavet en artikel udfra. Stort tillykke til Rene med den fine Laks som du kan se billede af herunder.

  Opdateringen fortsætter under billedet

  Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  Fra sone 3 meldes der om meget svære forhold og der er en del steder der faktisk ikke, som det ser ud nu kan fiskes fordi det enten står helt stille eller er for lav vandstand. Det drejer sig nu om følgene stykker Eseløye, Fløyderholmen, Usland og Kartoffelstrækket. Det er bare nogle af de stykker jeg har fået melding på ser rigtig skidt ud, så det kan godt være der er flere.

  Der er ej heller ret mange fisker ved elven i sone 3, så der er rigtig god plads pt. Dette er nok en kort tendens, da der helt sikkert vil komme mange til elven under og efter regnvejret.

  Når vi er ved det med regnvejret, så melder man fra Yr´s metrolog om at der kommer mellem 8 – 16 mm regn mellem kl.06-12. Torsdag har man ændret til ingen regn, men fredag kommer der under hele døgnet 21.5 mm. Lørdag skulle der komme omkring 10 mm, og så søndag melder de om dejlige 17 mm. Plus så har man også nu sat regn på mandag mellem kl.02 – 14, hvor der skulle falde 6mm. Så hvis der kommer al denne regn, kan det blive rigtig godt i weekenden og starten af uge 33. Selv krydser jeg meget finger for, at uge 33 bliver en uge hvor laksene vil hugge. Da jeg jo selv er ved elven, samt at forholdene med regnen bliver så mange af mine favorit hotspots kan fiskes.

  En som fanger mange fisk ved Mandalselven i sone 3 er Jan Ole Ødegård, og idag har han været ved elven og fik en fin laks på 2 kg fanget på flue som altid.Stort tillykke herfra og billedet kan du se herunder.

  Opdateringen fortsætter under billedet.

  Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  Hvad kan man så gøre hvis men er ved elven lige nu, eller kommer derop en af dagene. Jeg tror indtil regnvejret kommer vil jeg ikke fiske hele dagen i sone 3, som jo er den sone ved elven, rigtig mange fiske ved. Jeg vil som tidligere år hvor der har været sommer vandstand/vandføring , anbefale man booker fiskekort i sone 4, her er der fin plads og hertil aften meldes der om laks der springer, og der er nogle folk ude og fiske udover Hesså. Det er her en del af de hotspots jeg holder meget af ligger.

  Man kan også booke sig ind på en af de ledige delsoner i sone 2, her meldes der om fine forhold oppe omkring Hauge stykkerne, men lur mig om ikke også stykkerne som Bringsdal, Fuskeland, Holmesland og Grimefossen har gode forhold.

  Når vi er inde omkring sone 2, så skal det lige med at en af personerne fra min artikel serie “Mandalselvens Helte” , Jan Sinding Sørensen er ved elven i denne uge med sit faste hold, og de har idag fået laks til holdet. Jan er en rigtig flink og dygtig laksefisker, der ved utrolig meget om Mandalselven. Har du ikke læst portrættet af ham,  kan du klikke her.

  Spændende om morgen dagens regn, for noget positiv effekt for de laksefisker der er ved elven. Da de 12-15 mm der er kommet i formiddag i sone 4, desværre ikke har haft nogen virkning.

  Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å og Vidå.

  Havørredfiskeri i de danske åer dækkes også på Afiskeri.dk, hvor du kan læse spændende artikler fra Simested å. Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
  Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Varde å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å and Vidå.

  Seatrout fishing in the Danish rivers is also covered at Afiskeri.dk, where you can read exciting articles from Simested Å. From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

   

  Opdatering fra Mandalselven d. 7.8.18

  Tidligere artikelSUNSET BLONDE – KYSTFLUE – AFISKERI.DK
  Næste artikelAugust month fly no.2 – 94 AN – Step by step