OPDATERING FRA MANDALSELVEN OM SMOLT UDTRÆKKET

  155

  OPDATERING FRA MANDALSELVEN OM SMOLT UDTRÆKKET

  Smolt udtrækket ved Mandalselven er rigtig godt igang nu, og det går rigtig godt med det.

  I torsdags var der 51 smolt , og fredag kom der 74 smolt i fælden, og igår lørdag var der 67 smolt i den. Hertil morgen kunne man tælle at der var gået 66 smolt i fælden.

  Man vil foreløblig sende 50 % af vandet gennem Laudal kræftværk og 50 % igennem elv løbet. På et senere tidspunkt har man planer om at få lavet en konstruktion der leder smolten forbi indtaget. Det er planen at de skal gå vest om indtaget, for at sikrer at der ikke gå for mange ind gennem kræftværket og går til.

  Det er meget glædeligt at man arbejder på at lave denne forbedring for smolten, så den produktion man har ovenfor indtaget overlever. Det er f.eks på de gode gydeområder ved Trygsland. Så derfor er det jo også meget vigtigt at de kommer sikkert forbi kræftværket.

  Når man nu sidder her og skriver om Mandalselven , kan jeg ikke lad vær med og tænke på om det i det hele taget bliver muligt at komme til Mandalselven i år. Jeg håber det stadig, for kan ikke forestille mig ikke at skulle fiske ved elven i år. Men chancerne er jo nok meget små som det ser ud lige nu, og vi må se hvad der i første omgang kommer af udmelding fra den danske regering d.10 maj, men også meget vigtig hvad den norske regering beslutter. For deres grænse skal jo også være åben , for at vi kan komme der op.

  Hvis det skulle vise sig ikke at blive muligt , vil det ramme utrolig mange mennesker langs elven, som nyder godt af de mange laksfisker der har brug for overnatning, dagligvare og ikke mindst salget af fiskekort.

  Men lad os se hvad fremtiden bringer, og herunder kan du se det nyeste billede af smolt fælden i drift i sone 4.

  OPDATERING FRA MANDALSELVEN OM SMOLT UDTRÆKKET

   

  OPDATERING FRA MANDALSELVEN OM SMOLT UDTRÆKKET

  Tidligere artikelMR.WALLACE – SALMON FLY
  Næste artikelSKJERN Å OPDATERING 27-4-20