Opdatering fra Mandalselven uge 23 – 2022

  624

  Opdatering fra Mandalselven uge 23 – 2022

  Så er første hele uge af den nye sæsonen 2022 ved Mandalselven gået, og det er har spændende og se hvad det ville give fangster og ikke mindst dejlige minder for livet.

  Forholdene kunne helt klar være meget bedre end de er lige nu, og her tænker jeg på vandføringen, men det er sådan det nu er. For dem der har fisket elven i mange år, er sådan forhold ikke en hindring for dem. Da de kender elven og ved hvor der skal fiskes på lige netop disse forhold.

  Fortvivlelsen kommer ofte for dem der ikke har fisket ved elven særlig mange gange, og derved ikke er oparbejdet den erfaringen vi garvet laksefisker, som jeg godt tør kalde os der har fisket ved Mandalselven i over 14 år. Men fortvivl ikke til jer der ikke har erfaringen, for det jo netop derfor jeg skriver om elven på denne hjemmeside, samt stiller mig tilrådighed med hjælp over messenger hvert eneste år. Sådan at man nemt og hurtigt kan springe de år over som os, garvet har brugt på at få den erfaring. Ved godt der er nogle der ikke helt er så tilfreds med mit arrangement med at hjælpe laksefisker og min store passion til Mandalselven. Men det har jeg valgt ikke og bruge kræfter på, for det er min tid for kort til og skulle bekymrer mig om. Jeg vil ti gange heller hjælpe og opleve den lykke laksefisker får ved Mandalselven.

  Hvis forholdene ikke ændre sig radikalt i den kommende uge, vil jeg anbefale følge til spot i sone 3:

  Nedenfor Øyslebø fossen og især hvis man er spinnefisker, og er man fluefisker så vælg rævene lige efter den store pool hvor spinnefiskerne kan bolter sig i ro og fred. Link til siden om stykket

  Glemenstraumen som både er for flue og spinnefisker. Link til siden om stykket

  Fra udtaget ved Laudal kræftværk og hele vejen ned til Mjåland camping og videre ned til Kalvekleiv. Link til siden om stykket

  Disse tre stykker er rigtig gode pladser på denne vandstand, for det vil være tidsspild at fiske stykker på denne vandføring som Kartoffelstrækket, Fløyderholmen, Olsens rende , Storeøye, Landevejsbroen.

  Skulle der nu være optaget ved disse tre stykker, så prøv nedre fuglestveit, Finså og Maddan.

  I sone 4 er der ikke kommet ret mange fangster fra i denne uge, men tror helt sikkert det skyldes den lave vandføring, for de lokale er ude og fiske. Min gode ven Ivar Eikeland som er en dygtig fluefisker og ved hvornår han skal være ved elven, fik i denne uge en yderst flot laks i netop sone 4.

  De klassiske delsoner i sone 4 kaster et beskedent udbytte af sig i denne uge, men man skal nok indstille sig på som jeg tidligere har skrevet at der først fra og med uge 27 først der kommer rigtig gang i fiskeriet igen, det viser tidligere år.

  Sone 2 er efter min mening i knæ, jeg vil være utrolig træt af og have købet kort til disse soner i den kommende tid, for med det fiskepres der har været i denne uge, er det bare skuffende så lidt der får en kontakt. Men har man fuldt med i mine tidligere opdateringer skyldes det at de fleste opgangs laks ikke i år er blevet bremset ved Haugefossen og derved er drønet lige igennem sone 2. Lidt bliver der fanget og det må i sig selv være en kæmpe sejr for fiskeren det er lykkes for.

  Flotte fangster fra denne uge og Milan Ryba´s premierer laks kan du se herunder:

  Michael Olsen - Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and Fishing
  Milan Ryba – 11.85 kg og 107 cm
  Michael Olsen - Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and Fishing
  Milan Ryba – Laks på 94 cm og 7.48 kg
  Michael Olsen - Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and Fishing
  Oddbjørn Olsen 5.4kg
  Michael Olsen - Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and Fishing
  Tor einar lien 5.2kg

   

  Opdatering fra Mandalselven uge 23 – 2022

  Opdatering fra Mandalselven uge 23 – 2022

  Tidligere artikelTilbageblik på Premieren ved Mandalselven 2022
  Næste artikelSkjern å fortsætter med leverer flotte fangster.