Opdatering om Mandalselven 26-6-22

  455

  Opdatering om Mandalselven 26-6-22

  Helt som ventet er denne uge 25 gået som forventet, da der ikke er kommet regn. Som derved kan sætte skub i opgangen af laks fra havet. Netop laks fra havet står der mange af og venter på at komme op, og man havde en kæmpe forventning om at det ville ske imorgen. Men eftersigende kommer der ikke regn i Mandalselvens nedbørsfelt i den nye prognose hertil aften, for det går lige netop forbi desværre.

  Michael Olsen Flyting and fishing - Afiskeri.dk
  Leif Christensen med sin flotte laks på 5.4 kg

  Derfor er der også langt mellem fangsterne pt. og de lokale fisker ikke pt. , så de der er ved elven er udelukkende kun laksfisker fra udlandet eller andre steder i norge, som er på besøg ved elven.Dog bliver der fanget laks og vores dygtige fluekaster og NY kåret danskmester i fluekast Leif Christensen har haft lykke ved elven i Sone 3. Den første kom på land ved Finså og målte hele 82 cm og 5.4 kg. Det gav smag på mere og han er nu oppe på 2 laks. Stort tillykke skal der lyde til Leif.

  Som man kan se på Leif´s fangstbillede er det yderst nødvendigt lige nu ved aften fiskeriet, at man har et net på som hovedbeklædning, da man ellers bliv generet af KNOT.

  I sone 4 kommer der fortsat daglige fangster på trods af at der ikke er mange af de lokale ved elven. Sone 4´s hidtil største laks i år har en god ven og yderst dygtig laksefisker Tor arve Monan fået på land. Den vejede ikke mindre en 11 kg. Tor Arve har virkelig haft et godt fiskeri indtil nu, og det skyldes utrolig meget hans kæmpe kendskab til sone 4. Hertil aften har han indtil nu fået 6 laks på land ud af de 15 laks Sone 4 pt. har kaste af sig.

  Når vi nu er ved det om Sone 4, så foregår der i øjeblikket renovering af Bjelland kræftværk, og derved slippes der ikke vand ud fra dette, som kommer ovenfor Kavfossen. Oveni det har man ved Laudal kræftværk kørt udslippet ned til mellem 10-15 kubik. Det gør jo ikke sagen bedre når elven mangler vand i den grad, men arbejdet på Bjelland Kræftværk skulle være færdigt ved udgangen af uge 26.

  Michael Olsen flytying and fishing - Afiskeri.dk
  Leif Christensen´s anden laks som vejede 2.5 kg

  Er du ved elven i den kommende uge, så er nøglen helt klart til succes – Bare tålmodigheden og troen på at du lige netop kan ramme en laks. For med udsigten til at der ikke kommer regn imorgen, bliver det under meget svære betingelser.

  Hvor skal man så søge hen under dissse svære forhold, det giver jeg herunder 3 bud på.:

  Nedstrøms Glemenstraumen fordi har er der dybt og iltholdigt vand pga. fossen.

  Fuglestveit i den nedre del ved poolen, og her menes nedstrøms broen. Da der her er en dyb rende over i vestsiden af elven.

  Nedstrøms i den store pool ved Øyslebø fossen, da der også her er godt med ilt holdigt vand samt dybt for laksen, som her holder en pause inden den går igennem den lille fos, som er ved den østlige del af elven.

  Fluer er klart anbefalingen af man bruger micro små sommerfluer, og det kunne nemt være en sunray eller min Micro Shivers eller sommer udgaven af Flash flu. Spin er anbefaslingen at man kan nøjes med en vægt på omkring 20 g plus/minus. Men den dybe pool ved Øyslebø fossen kan godt klar nået højere vægt..

  Flueline er som det plejer flyd eller flyd/int.

  Der skal herfra lyde et stort knæk & bræk til alle der skal fiske uge 26 ved den dejlige Mandalselv.

  Michael Olsen
  Lokalreporter ved Mandalselven for Afiskeri.dk

   

  Opdatering om Mandalselven 26-6-22

   

  Opdatering om Mandalselven 26-6-22

  Tidligere artikelSkjern å fortsætter med leverer flotte fangster.
  Næste artikelKigger frem mod uge 27 ved Mandalselven