OPDATERING OM MANDALSELVEN D.12.6.18 – AF MICHAEL OLSEN

  266

  Idag har det været varmt ved elven, og derfor kravlede vandtemperaturen også op over 14.5 grader stort set hele eftermiddagen, og hertil aften er den helt oppe på 16.5 grad i sone 2. Den går pt 51 kubik og er steget lidt i forhold til ved middagstid hvor den gik med 42 kubik.Samtidig kan jeg se at den er steget 25 cm siden kl.12.

  I sone 4 startede dagen med at den havde en vandtemperatur på 11.3 grader, og hertil aften er den for første gang i steget i løbet af dagen, og måler nu 12.7 grader. Den går 40.4 kubik, så det er fortsat super gode forhold i sone 4.

  I sone 2 går der pt. to dansker og fisker på livet løs, og nyder det at fiske ved Mandalselven, den ene er Danmarksmesteren i længde kast med to hånds stang Leif Christensen. De har i formiddag set lidt laks på gang, men har ikke endnu fået laks på land. Men det skal helt sikkert nok komme, for de fisker på noget yderst godt fluefisker vand i sone 2. Jeg følger dem lidt på messenger, så skal nok komme med nyt fra dem.

  Imorgen vil temperaturen i luften stige med en 4 grader i forhold til idag, så jeg vil helt klart anbefale at man er klar ved elven tidligt og igen sent aften, for da vil forholdene være bedst. Jeg skrev igår at man torsdag har forudsagt, at der vil komme 10 mm regn i løbet af dagen. Yr.no skriver nu hertil aften af der imellem kl.12 og 18 vil falde fra 12- 18.7 mm regn, og at der fra kl 6-12 på torsdag vil falde ca 2 mm. Det bliver spændende og se om det vil kunne give lidt ændringer i forholdene, eller og alt regnen bare bliver opslugt at den tørre jord, og slet ikke ende ud i elven.

  Til dagens opdatering har jeg to fantastiske historier med i aften.

  Den første er omkring Sebastian Meltofte og hans far Tage Meltofte der idag er kommet hjem fra Mandalselven. Tage har aldrig fanget en laks og sønnen Sebastian har indtil denne tur fanget en laks. Men det har de fået lavet om på for Tage fik d.9.6 sin første laks på land og den vejede 5 kg. Samme dag var der også bud efter Sebastians FC Spinner, og efter en god fight kunne han lande en flot laks på 6.2 kg. Dette er jo bare helt fantastisk, og de har nu et par gode oplevelser sammen med disse flotte fangster for livet. I tillæg skal det lige siges at deres ven Muzza Azzam også fanget en fin laks. Alle tre laks blev fanget på FC Spinner. Billederne kan ses længere ned på siden det er billederne nr.1-5

  Anden historie er om Victor Mikhaylov, som har fået en god dags guidning af min gode ven og fiske guide ved Mandalselven Ryan Marchese. Han fik vist nogle at de gode stykker i sone 3, og hvordan de skulle fiskes i sidste uge. Idag kom så den glædelig oplevelse for Victor, i det han efter en god fight kunne lande en flot laks på 81 cm og 5,6 kg. Glædeligt når man starter med at få en god guidning og springe en masse år over, så man hurtigere kan komme tættere på det at fange en laks. Guiderne har så meget viden , som vil tag over 10 år at opnå, så det er den helt rigtige måde Victor har grebet det and på. Billedet af laksen kan ses herunder og det er nr. 6