Opdatering på uge 25 ved Mandalselven – skrevet af Michael Olsen

  299

  Opdatering på uge 25 ved Mandalselven

  Glæden er altid stor når man skal afsted til den fantastiske Mandalselven, det er på en måde lige som om man kommer hjem. Så i år var ingen undtagelse, glæden var stor da det blev lørdag og bilen kørte mod Hirtshals.

  For første gang afsted med 11 andre til elven, hvor vi skulle bo ved Jan Lindland. Men inden vi kom derop var der lige en færgetur, som i sig selv er en kæmpe glæde, for jeg holder mig af at side i Buffeen under hele overfarten. De mange forskellige retter er en fantastisk start på en god tur, og en himmelsk smags oplevelse jeg ser frem til hver gang.

  Sikker og behagelig overfart til Kristiansand som vi ankom til som planlagt, og nu var der ikke længe til vi alle stod ved den smukke Mandalselv.

  Før sæsonen gik igang var laksen ankommet tidligere i en større mængde end de plejer, og det så da også okay ud de to første uger af sæsonen. Men uge 24 blev ikke så god som jeg havde regnet med, og dette fortsatte desværre også i uge 25 hvor vi var ved elven. 

  Man skal helt tilbage til 2010 for at se et total på uge 25 der havde et lavere tal end de 42 fangede laks i år. Men der en svag tendens der går igen for i 2015,2010,2007,2004 lå fangster lavere end andre år i samme uge. 

  Går man så ind og kigger på sone 3, som var den sone vi fiskede i. Skal man huske at tag det med et gran salt, for her kan tallene godt være lave. Men det kan godt skyldes at sæsonen har haft et start som før 2016, hvor laksen ikke kunne komme op over haugefossen så tidligt, i form af for høj vandføring/vandstand. Derfor vil jeg ikke med sikkerhed kunne konkluderer på disse tal. For her er det år 2015,2014,2013, 2008 som har samme eller under 2019 uge 25 i sone 3 på 15 stk.

  Opdatering på uge 25 ved MandalselvenFørste fiskedag startede med at alle kom ud at fiske om lørdagen, så man kunne få et praj om hvordan de forskellige hotspot fiskede. Der var lige lidt for meget vand de første par dage til at min favorit steder fiskede helt perfekt. Men det gjorde ikke så meget, der var nok af vand som fiskede godt.

  Opdatering på uge 25 ved MandalselvenOm Tirsdagen kom så første laks til holdet, idet at Svend Åge Andersen fangede en 6 kg laks i det nedre af sone 3. Fantastisk og der blev ønsket kæmpe tillykke, og taget billeder i stor stil. Dejligt at se den glæde der var fra Svend Åge, for det var hans første Mandalselv Laks. Kæmpe tillykke igen herfra.

  Denne fangst skulle vise sig blive den eneste fangst holdet på 12 mand fik i denne uge, men det kunne man overhovedet ikke mærke på humør eller fiskeglæde for lige til det sidste kast troede alle på at det ville lykkes.

  Det er været en helt ubeskrivelig fantastisk tur i uge 25, for rammerne har bare været perfekte. Der er blevet grinet, hygget ved elven og i huset om Aftnen. Fisket maks fra morgen til aften, og nogle natten igennem. Opdatering på uge 25 ved MandalselvenSom skulle have været en helt speciel og fed oplevelse, som jeg må prøve næste år. Rigtig mange ubeskrivelige minder har man fået i denne uge.

  Den gruppe jeg var med den sidste aften, tog behørigt afsked med elven på den engelske måde som man gjorde i gamle dage. Hvor noget af ens whisky bliver smidt over skulderen.

  Det bliver spændende af følge de næste mange uger ved elven, og hvornår dette års årgang for alvor indfinder sig i elven, man skal jo huske på at Mandalselven er en sen opgangs elv.

  KNÆK og BRÆK ved den dejlige Mandalselv.

   

  Opdatering på uge 25 ved Mandalselven

  Opdatering på uge 25 ved Mandalselven

  Tidligere artikelFrisk nyt fra Skjern å – skrevet af Claus Skeldal
  Næste artikelGodt nyt fra uge 26 ved Mandalselven – Afiskeri.dk