PREMIEREN 2020 VED KONGEÅEN/SNEUM Å

201

PREMIEREN 2020 VED KONGEÅEN/SNEUM Å

Sydvestjydsk Sportsfisker Forening

Sæson-premiere 2020

Kære alle

I disse Corona tider tror jeg vi alle glæder os til at kunne komme til åerne når de igen åbner den 16 april, Danmarks Sportsfiskerforbund har efter kontakt til og i samarbejde med Politiet skrevet de retningslinjer ned som vi alle skal overholde (se skrivelse nederst i denne tekst).

På baggrund i Corona´s skygge aflyser vi ”Premiere-arrangementet” med grill og drikkevare ved ”Klynke-Bo” Kongeåen i år, det betyder ikke at vi ikke skal ud at fiske den 16 april, vi skal bare overholde de retningslinjer som myndighederne har udstukket og som vi alligevel overholder i vores hverdag.

Bestyrelsen i SSF opfordrer derfor til at fiske på et fiskevand hvor der ikke er alt for mange andre lystfiskere, måske man skal bruge situationen til at opsøge det fiskevand der ligger andre steder end der hvor man sædvanligvis fisker.

Knæk og bræk i 2020

Mvh.
Jens Lygum
Lokalreporter ved Kongeåen og Sneum å for Afiskeri.dk

Til lystfiskerne.

Flere foreninger har henvendt sig vedrørende udfordringerne ved, at mange lystfiskere samles omkring det samme fiskevand eksempelvis til laksepremieren den 16. april 2020.

På den baggrund har jeg talt med Sundhedsstyrelsen samt Midt og Vestjyllands Politi.

De siger følgende:

  • Fiskeri er en god aktivitet i disse tider. Lystfiskerehar en uskreven regel om at holde afstand ved fiskevandet. Fortsæt med det!
  • Da det er forbudt at afholde offentlige arrangementer på over 10 personer, skal alle foreningsarrangementer i forbindelse med premieren aflyses (mig bekendt er det sket).
  • Når den enkelte lystfisker selv beslutter sig for at tage ud for at fiske, er det på eget ansvar.
  • Man skal følge de retningslinjer, som udstedt af myndighederne.
  • Det er vigtig løbendeat følge med i, hvad der bliver meldt ud fra myndighederne (løbende).
  • Det er politiets ansvar,at disse retningslinjer overholdes.

Det betyder, at når lystfiskere fisker på egen hånd ved en forenings fiskevand, er vedkommende ansvarlig for sine handlinger i forhold til Covid-19 retningslinjerne. Det er ikke foreningens ansvar.

Vi har lavet en guide på sportsfiskeren.dk, som tager afsæt i Sundhedsmyndighedernes retningslinjer, hvor vi gennemgår, hvordan man bedst muligt agerer ude ved fiskevandet i disse tider. Denne er I velkommen til også at bruge i jeres egen generelle information til jeres medlemmer. Den kan I læse her: LINK

Pas godt på jeres nærmeste og jer selv.

 

PREMIEREN 2020 VED KONGEÅEN/SNEUM Å

Tidligere artikelHR.SØRENSEN – KYSTFLUE – AFISKERI.DK
Næste artikelMONTH FLY APRIL – MANDAL SPECIAL – AFISKERI.DK