Premieren i Kolindsund 16/1 2018

Den 16 januar er en dato de fleste fedtfinne fiskere kan nikke genkendende til, det er dagen hvor enkelte åer åbner op for den nye sæson, og dagen hvor man kan komme af huse for igen at fiske i strømmende vand!

Således tog jeg bevæbnet med kamera og notesblok til premierefiskeri i Kolindsund kanalen. Jeg startede min rundtur længst oppe i det der hedder kolindsund nordkanal, men her var der meget langt imellem fiskere der var ude for at prøve lykken på denne ellers smukke dag i det østjyske. Turen nedstrøms imod Grenå gik ellers forbi flere kendte steder i kanalen, som Vedø, tre-små-huse, Sofiesminde. Først da jeg ankom til Fannerup stødte jeg på aktivitet, her gik et par medefiskere og en enkelt fluefisker. Trods deres ihærdige indsats havde ingen af dem haft held til at overliste en af åens ørreder.

Jeg fortsatte turen nedstrøms, og først da jeg ankom til Enslev mødte jeg fiskere der havde haft heldet med sig. En fluefisker havde fanget en regnbue, måske en af de undslupne fisk fra det store udslip ved Musholm tidligere? Ved Enslev løb mødte jeg flere af de lokale, folk der har et enormt kendskab til fiskeriet i åen – men på det tidspunkt havde ingen af dem endnu haft heldet med sig!

Dagen sluttede for mit vedkommende nede i selve Grenå by, her er der ofte et ret godt fiskeri efter grønlændere, og ofte bliver der også fanget en fin overspringer i vintermånderne og det tidlige forår. På bystykket var der en del fiskere ude, og her havde flere af dem held til at fange eller have kontakt med fisk. Der blev fanget en fin overspringer på 58 cm og 2.3 kg, og et par fine grønlændere!

Fiskeriet i Kolindsund er nu åbnet for fiskeri, det vil sige for medlemmer af foreningen. Der kan fra nu og indtil d 1 februar indløses dagkort som dog kun er gældende på bystykket, herefter er hele åen åben for dagkortfiskere. Jeg kan kun opfordre folk der har trang til at komme afsted at tage en tur til Grenå og prøve lykken! Kig forbi foreningens hjemmeside, siden er enkelt og let at navigere rundt på. www.grenaa-sportsfiskerforening.dk

Peter Fosgerau

Dagens resultat kan ses herunder!

Per S. Nielsen – Regnbueørred 60cm. 3.5kg. Nordkanalen, flue, aflivet
Danny De Visscher – Grønlænder 54cm. Enslev, flue, aflivet
Arne Hansen – Havørredhan 52cm. Enslev, flue, genudsat
Henrik Kjældsen – Havørred nedg. 58cm. Bystykket, orm, genudsat
Kent Rehnberg – Havørred nedg. 60cm. Bystykket, reje, genudsat
Kent Rehnberg – Havørred U/M. Bystykket, reje, genudsat
 – Grønlænder 45cm. Enslev, orm, aflivet
– Grønlænder 47cm. Enslev, orm, aflivet
– Havørred nedg. 55cm. Enslev, orm, genudsat
Søren Nielsen – Grønlænder 45cm. Bystykket, orm, aflivet
Christian Rygaard – Overspringer 58cm. 2.3kg. Enslev, aflivet