Premieren ved Skjern Å

349

Tidligt i de første morgentimer kom der allerede meldinger fra åen, om at der var godt med laksefisker ved åen. Claus Skeldal var selvfølgelig også til premieren, og han vurderer at der idag har været flere fisker ved åen end sidste år. På et tidspunkt sendte han dette billede fra p-pladsen ved Gjalbæk.

Men der skal også lyde en stor ros til både Laksens hus og Zpey lodge for de aktiviter de havde arrangeret idag, det er noget man som laksefisker godt kan lide. En af dem var at den som inden kl.13 havde fanget den største laks ved Skjern å, ville vinde en kæmpe sten, som bliver lagt i åen, og den standplads stenen vil lave bliver opkaldt efter den dygtige vinder. Det blev Peter Hønholt der flot havde fanget en laks på 9,6 kg og 99 cm.

Men der var også en anden konkurrencen som havde foregået i de sidste mange uger, nemlig kåringen af Skjern å fluen 2018. Den dygtige fluebinder Simon Kastbjerg vandt denne konkurrence meget sikkert med hele 80 stemmer. Hans flue vil kunne købes hele sæsonen igennem på Laksens hus, er jeg blevet informeret om. Derudover var der aktion på alle finale fluerne, hvor beløbet går til smolt udsætning. De var delt op i to grupper, og den ene gav 450 kr og den anden 550 kr. Som god ide og der skal lyde en stort tillykke herfra til Simon kastbjerg med den flotte 1 plads.

Zpey Lodgen havde og fuldt gang i den igen idag, og man kunne hen på eftermiddagen komme forbi og købe pattegris og øl, samt blev der fyret en kanon af som symbol på at nu er laksesæsonen igang ved Skjern å.

Fantastiske arrangementer af begge og dejligt at se , at folk kom forbi i stort tal begge steder.

Der er hertil aften indrapporteret 40 laks og herunder kan du se lidt fangst billeder fra premieren. Stort tillykke til alle fanger som idag af haft fight med laksen.

Dagens pt største laks ved Skjern å var fra Keld Eriksen på 10 kg og 105 cm

Bo Eskesen med sin laks på 7 kg og 91 cm

Steen Nielsen med sin laks, som han fik først på dagen.