PREMIEREN VED VIDÅ 2021

163

PREMIEREN VED VIDÅ 2021

I et år med coronarestriktioner var premieredatoen i de vestvendte åer nok ventet med endnu større længsel end tidligere. Efter vinterens selvisolation og puslen med grejet trængte alle lystfiskere med laksefeber i blodet vist til at komme ud til åerne for endelig efter måneders venten at komme til at svinge fiskestangen igen.

PREMIEREN VED VIDÅ 2021
Hans Jørgen Koch med laks på 6 kg, 85 cm fanget d. 16/4 på flue i Grønå

Vejrguderne var venligt stemte på premieredagen, hvor sol og blå himmel fra morgenstunden og en svag vind fra øst gjorde opholdet ved åbredderne til en ren fornøjelse. Traditionelt samles de fleste lystfiskere i Vidå-foreningen omkring Vidåen og Grøåen syd for Tønder, hvor vanddybden er størst og hvor laksene ofte stiller sig i de første måneder af fiskeåret. Lige så traditionelt går en del af tiden den første dag med snak med gode fiskekolleger. Fanger man en fisk, er det fint, og gør man det ikke, så er det også fint. Et helt fiskeår venter jo forude.

Som regel fanges der kun få laks i Vidåen i de første dage af sæsonen, men årets laksepremiere fik et noget anderledes og positivt forløb. Allerede efter et kvarters fiskeri krogede Jan Daniel Fandrey fra Schafflund en fin laks på 5 kg og 80 cm. Fisken kom med hjem, da det var hans første laks nogensinde. Senere på dagen landede han imidlertid en væsentligt større laks på 95 cm, der jo iflg. kvotereglerne måtte ud i sit rette element igen. Begge fisk blev taget på en FC-spinner.

Tidligt på formiddagen fangede Hans Jørgen Koch på flue en laks på 6 kg og 85 cm, og Simon Nielsen står noteret for en laks på 7 kg og 87 cm.

PREMIEREN VED VIDÅ 2021
Simon Nielsen, der poserer med laks på 7 kg og 87 cm fanget d. 16/4 i Grønå.

Dagens største hjemtagne laks blev fanget af Jørn Anton Tygesen på orm. Fisken målte 90 cm og vejede 8 kg. Jørn Anton havde forinden lige fanget en fin blank havørred på 68 cm og 3 kg.

Dagen efter var Jørn Anton igen ude med ormeriggen. Det gav endnu en laks på hele 92 cm, som måtte ud igen.

Samme dag bragte endnu tre flotte laks over 90 cm på land. Dieter Hansen fik på flue en laks på 7 kg og 92 cm, og Christoffer Friedemann landede en laks på 97 cm og 7,4 kg – også på flue. Skaldrius genudsatte en laks på 95 cm fanget i Vidå på spinner.

Alt i alt blev der fanget 9 laks og to havørreder i Vidå/Grønå de to første dage af sæsonen, og det må betegnes som mere end godkendt, når man sammenligner med de foregående år.

Meget tyder derfor på, at lystfiskerne ved landets sydligste åsystem kan se frem til en rigtig god fiskesæson. Står fiskelykken ikke én bi, venter altid gode naturoplevelser. I går fiskede jeg hele formiddagen ved Grønåen øst for Elhjem med lærkesang under himlen og vibers skrig over engene. En havørred på omkring 2 kg blev kroget på min wobbler, men den genvendt friheden efter nogle luftture.

Knæk og bræk i den nye sæson

 

PREMIEREN VED VIDÅ 2021

PREMIEREN VED VIDÅ 2021

Tidligere artikelPremieren ved Skjern Å 16 april- 2021
Næste artikelPREMIERER DAGENE VED SKJERN Å 2021