Premierer dagen ved Mandalselven 2022

  607

  Premierer dagen ved Mandalselven 2022

  ENDELIG blev det 1 juni og dermed årets fiskedag/Premieren ved Mandalselven, og der er vi utrolig mange dansker der har glædet os til, for nu starter igen 3 måneders laksefiskeri ved den smukke Mandalselv.

  De sidste par dage har jeg fået meldinger om en tvivl om der virkelig var kommet en god mængde laks op over elven. Men jeg tænkte ikke det var en god grund, at bringe dette på hjemmesiden, og male fanden på væggen for de mange som skulle fiske idag ved elven.

  Glædeligt var det så i løbet af dagen og kunne konstaterer, at det holdte ikke helt stik. For de gode meldinger jeg fik i sidste uge, holdte mere stik og det er utrolig godt for elven og dens fisker. Til jer der muligvis ikke har læst hvad jeg skrev i optakts artiklen, gik det ud på at grundet den lave vandføring i en lang periode, har laksen kunne passerer Haugefossen uden problemer. Derved ville de med alt sandsynlighed gå højt op i elven.

  Dette har uden tvivl holdt stik, for idag har der været godt fiskeri i sone 4´s delsoner og igen i år er der også på premierer dagen kommet laks på land oppe i sone 4. Utrolig lovede for de kommende dage

  Michael Olsen Afiskeri.dk
  Torben Lind med sin flotte laks på 70 cm

  Det tyder meget på efter hvad der er meldt ind på laksebørsen indtil nu, at det der er sket er at laksen og svømmet hurtigt igennem sone 2 og op i sone 3 og 4. For en meget erfarende dansk laksefisker ved Mandalselven – Jan Sørensen, og som hvert år fisker premieren i sone 2, melder idag om et indtryk af færre laks i sone 2 end tidligere år. Den eneste laks jeg har hørt om i sone 2, kom fra en af selv sammes fiskekammerat. Idet Torben Lind i formiddags fik en gude smuk laks på land , som målet 70 cm. Super fin laks og stort tillykke herfra og tak til Jan/Torben for at måtte bringe fangstbilledet.Jeg er helt sikker på at Jan nok skal få fanget en laks idag eller de kommende dage, for han kender sine hotspot, som sin egen bukselomme.

  Dermed er vi også nået fra 2021´s fangsttal på premieren, fordi der mangler fangster fra sone 2. Så på en måde mangler der nogle laks i elven pt. men det vil de næste par dage og weekend gøre os langt klogere på om det er en realitet 100 %, for det kan også være den samme mængde er der men blot befinder sig i sone 3 og 4. Men husk de der har købt fiskekort til flere dage først indleverer der fiskekort når de nok tager hjem fra premierer dagene på søndag, så da vil der helt sikkert komme en masse laks på børsen, som vil give en tydeligt billede af premieren.

  Sone 3 har idag leveret en masse flotte fangster og nogle har endda fået to laks på land idag, og det er også to af elvens utrolig dygtige lokale laksfisker Jan Ole Ødegaard og Steinar Salte. Som hver har langt flot fra land på den nye sæson med hver to laks. I tillæg kan nævnes at de begge hvert år fanger rigtig mange laks ved Mandalselven. Så møder du dem ved elven så husk endelig lige og ønsk dem tillykke og lad dem mærke din glæde over at have mødt to af elvens dygtige laksefisker, det har de helt sikkert fortjent.

  Jarl Gjessing med laks på 9.5 kg

  Dagens indtil nu største laks kom på land i de tidlige morgentimer, og blev fanget af Jarl Gjessing. Som var startede i sone 3 hertil morgen og det gav bonus med en laks på 9,5 kg. Kæmpe tillykke til Jarl. Men der er også kommet en laks på land i sone 3 på 9 kg, 8.2kg og 8.1 kg. I delsoner sone 4 er det laksehylerne som pt. bryster af den største laks på 9.1 kg fanget af en laksefisker der er anonym.

  Min gode ven Rene Boye Jensen startede i de tidlige morgentimer ved elven, og det gav nogle helt unikke billeder jeg kunne vågne op til, og ikke mindst glædes over at have modtaget.Han er lige nu ved elven og lur mig om han ikke får en laks på land inden han skal med færgen hjem, for han er også en af de dansker der virkelig kender Mandalselven godt og fisker ved den i hvis jeg huske rigtig over 15 år. Samt så er han også en meget dygtig laksefisker der ved hvordan hans fluer skal fiskes.

  Spændende bliver de næste dage ved Mandalselven og følger, jeg glæder mig utrolig meget til at følge med. Lad mig ved den lejlighed lige informerer om at jeg igen i år, håber på at rigtig mange vil sende mig fangstbilleder og beretninger om dit fiskeri ved Mandalselven, for det vil jeg rigtig gerne bringe her på hjemmesiden.

  Knæk og bræk fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

  Premierer dagen ved Mandalselven 2022

   

  Tidligere artikelTHE DARK RED MANDAL – MONTH FLY JUNE – 2022
  Næste artikelSpændende nyt fra VIDÅ – Sønderjylland