Premierer fluer til Storå – Thornild anbefaler disse

586

Afiskeri.dk´s lokalreporter ved Storå har lavet en flot artikel om hvilke fluer han anbefaler til den kommende premierer ved Storå. Herunder kan du se 4 fluer som Frank Thornild anbefaler.

Fluer nr.1 :
Munkere i alle afskygninger er et must. Farvesammensætning og vægt efter hvor grumset vandet er og vandstand. Men Dirty Yellow Munker eller Opossum Autumn Superior Munker, vil være de første bud. Men husk en rød i æske også. Senere på sæsonen vil jeg gå ned i str. og vælge mere afdæmpede farver, som den grønne øverst.

Nr 2. Luk&Sluk. Never leave home without it. Den flue, som har givet mig flest laks og havørreder i de sidste 9-10 år. Den fisker bedst i tungt vejr og høj vandstand. Af samme årsag binder jeg den ofte stor og tung. Bindes som Beiss fluen. Altså med 5 vingesektioner. I Storåens langsomme vand svømmer den perfekt.

Nr 3. Bananer skal der til. Her bundet i Gul Opossum, med en lille overvinge i Tanuki Burnt Orange. Perfekt farvekombination til Storåen. Bindes igen i variabel str. og vægt, så der er til alle forhold.

Nr 4. På dage hvor intet andet har virket, har Francis ofte reddet dagen. Bundet originalt eller som sidste års “hitflue”, Plugfrancis, ja det må være op til hver enkelt. Men på især dybe partier i åen har den givet laks og havørreder.