Så faldt vandføringen ved Mandalselven

  398

  faldte vandføringen ved Mandalselven

  Endelig skete det som mange i de sidste to uger havde håbet mens de var ved elven. Det startede med at gå hurtigt lørdag og fortsatte hele søndagen. Hertil morgen kl.04 var elven på 34 kubik.

  Det vil sige at der var åbnet op for at smålaksen kunne drøne over haugefossen, lige siden lørdag kl.17. Når vi lige er ved det med smålaksen, så har jeg fået flere meldinger de sidste 3 uger fra laksefisker der oplever både i sone 2 og 3, at smålaksen har de ikke set i de mængder som der plejer at blive spottet. Jeg håber ikke disse triste meldinger holder sæsonen ud, for så er der i den grad pres på laksestammen ved Mandalselven. Lad os kryds finger for at smålaksen har været meget forsinket i år indtil nu, og blot har valgt og komme som en kæmpe flok i august. Hvor der tiligere har været at smålaksen kom i fin flokke i juli, og så større i august.

  Som jeg tidligere skrev i sidste uge lurede der en skuffelse i uge 30, og weekenden gav slet ikke nok til at kunne rede antallet af fanget laks i forhold til de sidste 2 år. 200 laks blev det mindre end 2022 i uge 30. Man skal faktisk helt tilbage til 2018, 2015 og 2014 for at finde år hvor uge 30 var dårlige i antallet af fanget laks. Det der så er positivt hvis man går ind og kigger på de 3 år, er at de alle viser at August blev fangsterne rigtig gode.

  Det får vi allerede første svar på i denne uge, som historik kan ligge fra 250 og op til 450 laks for uge 31.

  Totalt for sæsonen indtil nu ligger Mandalselven på 6 ton , så en rigtig god Augsut måned er det muligt og komme op på de 9.2 ton som 2022 gav af laks totalt.

  Så vender vi lige tilbage til en af de afgørende faktor for elven, og det er vandføringen som siden de tidlige morgentimer begyndte og sige igen og toppede på 72.22 kubik kl.16. Herefter faldte den igen og lige her kl.18 lå den på 69.99 kubik. Jeg tror godt de laksfisker der er ved elven kan få en glædelig overraskelse imorgen i løbet af dagen, for da vil den være tæt ved  de 60 kubik igen. Man vil nok først på morgenstunden have en vandføring på 60-62 kubik. Derved igen mulighed for smålaksen over haugefossen til sone 3 og 4, hvis den kommer under de 60 kubik. Laksen kan gå meget hurtigt igennem elven, og det er ikke unormalt at laksen går direkte igennem sone 3 på kort tid.

  Stort tillykke til Christian Christensen med sine sone 4 laks på 8.9 kg

  Sone 4 har haft et rigtig godt fiskeri indtil nu i år, og er på 76 laks indtil nu. Flere og flere spinnefisker har lytte til hvad jeg har skrevet om, at sone 4 er skabt i den grad til spinnefiskeri. Dermed ikke sagt at man ikke kan fluefiske i sone 4, det kan man helt sikkert men man har ikke de der lange stræk som man keder fra danmark og sone 3. Det er mere små korte stykker, og det er mere ideelt for spin. Dog vil de lokale sige at fluefiskeriet er perfekt, men det er også fordi de fisker på de korte pladser på en måde, hvor man tager maks 5 kast så ruller man ind hvis det ikke har givet kontakt og videre op til bilen og hen til næste plads. Men ved at der er blevet lavet en grusvej fra Adventure Norway og helt ud til Grovann er det blevet super nemt i bil at nå de 5 konge stykker – Rysesteinen, Djupedalen, Straumenbergan, Sanøye og Grovann. Hvor man tidligere måtte gå, cykle eller leje en kano ved Adventure Norway. Vil man have et godt langt stykke, så er Trygsland fra østsiden et godt stræk, nu skal blot leje en kano for at komme til stykket.

  Herunder kan du se nogle gode links jeg vil anbefale dig at tjek ud –  Knæk og Bræk fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

   

  Så faldt vandføringen ved Mandalselven

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Så faldt vandføringen ved Mandalselven

  Så faldt vandføringen ved Mandalselven

  Tidligere artikelMandalselven 20/7 til 27/7 – 2023
  Næste artikelMystisk vandførings flow ved Mandalselven