Sæsonen 2022 ved Gudenåen

505

Sæsonen 2022 ved Gudenåen

Så nærmere vi os afslutningen på sæsonen 2022 langs Gudenåen. Det har været en meget svingende sæson og alt i alt ser det ud til at blive en lige så ringe sæson styk mæssigt som de to foregående sæsoner.

Vi startede jo ud med et helt fantastisk forårs fiskeri hvor der allerede blev fanget laks på premiere dagen den 1 Marts trods meget høj vandstand. Da vi nåede start juni var der landet ca 200 laks med en super flot snitvægt. Fiskeriet døde ud da varmen kom og startede først op igen i slut september. Men efterårs fiskeriet har ikke levet op til det det plejer. Der bliver fanget enkelt laks hver dag men slet ikke i de mængder vi så førhen. Når man går langs åen ser man heller ikke mange fisk vise sig.

Det er nu 3 år i streg hvor fiskeriet ikke har været noget at skrive hjem om. Positivt er at der i år er sat ca dobbelt så mange lakse smolt ud som man plejer hvilket giver forhåbning om nogle gode sæsoner om et par år eller tre.

Jeg har været så heldig at kunne fiske et par dage med de 25 drenge på fiskelinien på Ålestrup naturefterskole i denne uge. De har været super ihærdige og dygtige. Og det er bare fedt at se hvordan flid belønnes. Drengene fandt en del super fine laks med den største på 109 cm og knapt 10 kg – se flere billeder herunder.

Håber at alle har nydt naturen og har haft gode fights langs Gudenåen

Knæk og bræk derude

Vi ses ved åen næste år

Henrik Györkös – Lokalreporter hos Afiskeri.dk ved Gudenåen.

Sæsonen 2022 ved Gudenåen

 

Sæsonen 2022 ved Gudenåen

Tidligere artikelSæsonen 2022 ved Vidå
Næste artikel2022 ved Sneum/Holsted Å og Kongeåen