Scott Radian 12,6 ´ to hånds fluestang # 7

Vi har valgt at anmelde denne fluestang efter at have testet og fisket med stangen, i det første halvår 2016, at anmelde en fluestang er en vanskelig opgave, alene af den grund at den skal afprøves under forskellige forhold og med mange forskellige liner.

At begynde årets laksesæson med en ny stang er naturligvis en prøvelse, men set ud fra at der ikke længere sidder gamle hukommelse i armene fra efterårsfiskeriet, og andre stænger fra efterårets fiskeri, var det efter vores mening det rigtige tidspunkt at vurdere den nye stang.

Igennem årene har vi haft mange stænger igennem hænderne, fra tid til anden noget som bestemt har tiltalt og været en fornøjelse at fiske med, andre har ikke sat noget nævneværdig minde i hukommelsen, derimod er det vigtig at vurdere stængerne under samme forhold og med de samme liner, for at få et retvisende billede af de forskellige stænger.

Vi har testet stangen ved Skjern Å fra premieren, og frem til sommerfiskeriet tog sin begyndelse, stangen er testet med synkeliner fra synk 4/5 – synk 2/synk 5 – synk 2/3, herefter flyd synk 3, alle linerne mellem vægte på 29 til 33 gram og længder på 10,4 meter til 11,2 meter.

De anvendte forfang har været mellem 2,2 meter og 3,4 meter.

Vi begynder at se på hvad stangen består af, her tænker jeg på materialer og tekniske oplyst fra Scott, men også på de erfaringer vi har fra testfiskeriet og almen brug ved åen.

Produktet : Scott Radian 12,6 ´ Ultimate Scandi 4 delt # 7 incl. Pose og transportrør.

Pris : 8,799,00 Dkr.

Materialer:
Bundduppen er fremstillet af composite kork med en diameter på 37 mm og en længde på 15 mm, bundduppen er behagelig at have i hånden og fin glat, materialet har lang levetid.

Korkhåndtaget fra bundduppen og frem til hjulholderens bagerste stykke måler 11 cm, heraf den første del som går fra 37 mm og ned til 26 mm på et stykke som måler 18 mm, herefter er det bagerste håndtag helt lige og måler 26 mm op til hjulholderen.

Kvaliteten på korken er rigtig fin med få kithuller, slibningen er i flot udførelse og er behagelig at holde ved under fiskeri, da kvaliteten er fin går ligeledes at korken er let at rengøre.

Hjulholderen er lavet af aluminium farven er sort og mat i udtrykket, den holder hjulet perfekt uden det kan drejes overhovedet, anodiseringen af hjulholderen er meget stærk og går ned i materialet, hvilket giver en meget holdbar overflade, uden mulighed for at overfladen brydes under hjulfodens ender.

Hele hjulholderens længde er 10,7 cm med en diameter på knap 20 mm, hjulholderen er vendt på den måde at hjulet spændes ned mod baghåndtaget med 2 omløbere, hjulholderens bevægelige del som holder hjulfoden kan ikke drejes og er styret af hjulholderens facon, som derfor giver en solid fæstning af hjulet.

Det forreste håndtag måler 35,4 cm, er let konisk fremad, startende med en tykkelse på 28 mm med til 25 mm, ved det første indtryk kan håndtaget føles lidt tyndt, men med hensyn til at det er en lettere stang falder det hurtigt på plads når de første kast er foretaget.

Kvaliteten på korken er formidabel med få kithuller og fin glat og velslebet. Og let at holde ren.

Kulfiberen som klingen er lavet af er langsgående og meget tynde, vægen eller rørtykkelsen om man vil er meget tynd og let, vægen består af flere lag, de såkaldte multi modulus fiber, ARC teknologien giver stangen sin lette vægt og store spænstighed, klingen har en dyb sort farve som klær en flot fiskestang som denne Scott 12,6 ´.

Klingens diameter over korken går fra 12,5 mm på det tykkeste sted til 1,7 mm lige under topøjet, klingen er uslebet hvilket giver en let rillet overflade som vi mener et tiltalende.

Selve monteringen af stangen er ganske let, en let montering giver mindre vægt og hermed en hurtigere stang, på bundstykket findes der ikke løberinge, men led 2 er monteret med 2 titanium forede 3 bens løberinge, foringen er sillcon carbide SIC grunden til at anvende titanium er at dette materiale er 65 % lettere end normale rustfrie løberinge, i tillæg er disse løberinge meget stive, diameteren på de to skyde ringe er 15 og 11,5 mm, stangen er monteret med i alt 2 forede skyde løberinge herefter 10 slangeringe af tynd wire som aftager i tykkelse når diameteren bliver mindre, topøjet er en enkelt vire og derfor meget let, hvilket hele montager giver udtryk af at være, og det er ganske rigtig, den lette montage er med til at give stangen hurtighed.

Beviklingerne som fastholder alle løberingene er vel udførte, helt i sort som står fint til den sorte klinge, ikke noget pynt af nogen slags ved løberingene.

Ved stangens 3 samlinger som jo findes på en 4 delt stang, er der med prik markering vist hvordan stangen samles så løberingene er i forløb, en fiks lille detalje, ved stangens samlinger er der ligeledes beviklet med sort tråd tippet med orange.

Lakeringen på beviklingerne er af god kvalitet, ikke overgjort som det ofte se, lakeringer kan ofte være for voldsomme, epoxy lakeringer bliver ofte overdrevet, men det er ikke tilfældet her, det ser rigtig ud og er lavet flot og fint.

Stangens udtryk er tiltalende og enkelt, der er ikke brugt noget extra pynt eller andet end det som skal være, gode materialer og fint samlet til en velfungerende fiskestang.

Stangposen er 4 delt fremstillet af kraftig sort bomuld, god lang bindebånd og fint orange Scott broderi, nydeligt på alle måder.

Transportrøret er fremstillet i aluminium med skrue låg incl. oring af gummi, hertil fint malet orange Scott loge på røret, røret er mellem grå i farven.

Praktisk brug af Scott Radian 12,6 ´

Vi har testet stangen under premierefiskeriet i 2016 i det vestjyske ved Skjern Å, lige fra fint vejr til 18 sec. m. blæsevejr og videre frem i løbet af foråret og forsommeren, her er der tale om en rigtig fiskestang, stangens lidt enkle ydre og lidt neutrale udtryk, dækker over en super stang som kaster som en stor jysk hingst sparker, at stangen er hurtig kan man naturligvis diskutere, jo den er hurtig men stadig let at lade og spænde op, slaget er kort og kraftfuld og sender kasteklumpen af sted på en fin måde.

Ved fiskeri med synkeline er jeg yderst tilfreds, nok den bedste stang jeg har kastet synkeliner med til dato, det kan den til udmærkelse, de liner jeg har brugt har alle ligget omkring 29 til 33 gram, og det kan den klare uden problemer.

Scott skriver at stangen er en klasse 7, og kaster med 30 gram – vi på denne side af Atlanten vil nok hellere kalde den en klasse 8 da den kaster omkring de 30 gram, men det er lige meget, vi ved at den kaster det den kaster, om der så står klasse 7 eller 8 er lige fedt.

Scott Radian 12,6´ er til hurtige kast med kort slag, men det overraskede mig at den også kunne kaste roligt og langsomt, aktionen er prograsiv hvilket giver fine kastegenskaber når der anvendes almendelige skydehoveder, som vi jo ofte går i Danmark.

Det samlede indtryk af Scott radian 12,6 ´

Fra tid til anden får man en ny stang i hånden, syns indtryk og oplevelsen når fluelinen sendes ud over vandfladen, er elementer som er med til at vurdere det nye redskab, vejrforholdene kan være barske i det vestjyske og laksens rusk i stangen fortæller om stangen får høj karakter, dersom vi samler de erfaringer som er samlet i løbet af det første halvår, er de meget positive.

Stangen kaster rigtig fint, selvom stangen er hurtig er den let at lade, og er efter mine begreber en let kastende stang, her finder man kræfter og spark i hele klingens længde, som man ikke ser ret mange steder, et supert godt køb.

Stangen er ikke prangende i udtryk, men det er en ulv i fåreklæder, prøv stangen dersom du får muligheden, for da er den svær at komme udenom.

Kvaliteten i de brugte materialer er helt i top, det gives ikke bedre, super flot.

Når man tester en stang vil man naturligvis gerne afprøve den på en laks, der var vi jo lidt heldige der tidligt i foråret og få den del af anmeldelsen med, den er super at køre fisk på, her var der kraft og smidighed på en gang.

Prisen på stangen er i den høje ende og dog, en dyr stang koster jo snilt omkring 9 til 10.000 kroner, stangen her koster 8.799,00 Dkr og det er den til fulde værd, ikke en krone for meget, for du får valuta for pengene.

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Samlet vurdering af stangen
Tidligere artikelSimms headwater large sling pack
Næste artikelWaterworks speedster HD 3,5