Simested Å – August 2017

42

Regn og rusk … i kulfiberen

Stæreungerne er begyndt at trække rundt i halvstore flokke over ådalen, viberne blander sig også i billedet, og de fire store musvågeunger giver opvisning i termik-flyvning langs skrænten med de store lærketræer, hvor duehøgen ynglede tidligere på sommeren. Gøgen høres sjældent efterhånden, men i skumringen kommer de vævre krikænder svirrende forbi i raketfart, og i ellekrattet ved det dybe sving kan man næsten være sikker på en nattergalekoncert, når lyset svinder.

Vi er i slutningen af august, og selvom den har været regnfuld og blæsende, nager det alligevel lidt, at sommeren snart tager på træk. Det glædelige er så, at august har været mindst lige så fantastisk rent fiskemæssigt som resten af sæsonen.

Til dato er der indrapporteret ikke mindre end 20 flotte havørreder. Otte af dem på den rigtige side af 5 kg, stærke og blanke bamser med skæl i lige netop den nuance, som lystfiskerens drømme er gjort af.

Hans Henrik Mondrup Petersen har nappet den gule trøje i denne måned, da en super stærk og flot fisk på 8,2 kg og 86 cm lod sig lokke til biddet af hans wobler. Christian Dinesen nappede en på 7,5 kg og 85 cm, Jens Østrup en på 7,5 kg og 84 cm, og for blot tre dage siden meddelte Anders Broe Jensen så, at han også ville være med … 7 kg og 84 cm.

Som altid bliver der jo også hvisket om uofficielle fangster, hvis man gemmer sig i rørskoven og lytter til vestenvinden, og nattemørket gemmer også på historier om den gode fisk, der næsten lod sig overliste. I hvert fald er der absolut ingen grund til at stille grejet ind bagest i skabet endnu, for der er stadigvæk masser af gode oplevelser at hente langs åen. Fiskene er der med garanti, og vil de ikke lege med på dagen, så får man altid en masse med hjem alligevel. Knæk og bræk derude