Skjern å opdatering September – 2024
Så har vi den store glæde igen og have fået en super opdatering fra Per Gylling om Skjern å. Læs med herunder.
Så vi midt i september måned, og det er lang tid siden der har været så høj vandføring, da regnen kom. Det var nærmest umuligt at fiske, og det der skete var at efteråret ramte os. Det medførte at der kom gang i fangsterne og laksene, der var bare gang i den.
Nu er det sådan at det Indien summer vejr er vendt tilbage, med et højtryk og stigende vandtemperatur, som ikke er godt for fiskeriet. Vi venter på et omslag i vejret, så vandtemperaturen kan komme nedad, og det vil sætte gang i de lidt større fisk. Der er fisk i åen, Per var selv ved åen i dag, og fangede to farvede laks. Så de farvede laks er begyndt og rør på sig. Per håber at vandtemperaturen kan komme ned på de der 11 grader, for så kommer der til at ske ting og sager ved åen.
Der er fisk i åen, men det er slet ikke i samme mængde som tidligere år. Folk som har gået ved åen en hel dag, fortæller Per at de kun ser en enkelt fisk hist og pist, og i fleste tilfælde ser de slet ingen. Så det er bestemt ikke som det plejer.
Effekten ved at der bliver efteråres vejr ved åen, så vi tydeligt for nogle uger siden, hvor der blev fanget 29 laks på en weekend.
Vandføringen er meget fin lige nu, nok det laveste vi har haft indtil nu i år, dog er åen meget grumset, og mere en den plejer at være på nuværende tidspunkt. Derfor er der lidt svære forhold for fluefiskerne , hvor spinnefiskerne har det lidt lettere. Du skal virkelig ud og lede efter fiskene, og tendensen på sæsonen indtil nu er at der skal arbejdes meget for at få en kontakt med en laks i år.
Det vi venter på nu er et omslag i vejret som sagt, og det ser ud til at der ikke komme nedbør lige forløblig Så det er fortsat de små fluer i brun og rød du skal have i din æske. Kommer efteråret tilbage, kan vi begynde og bruge de lidt større fluer og få dem lidt længere ned i vandsøjlen, og lad dem hænge lidt inde ved egen bred. Så vil vi have chancen for at kunne provokerer de lidt større laks , og vel og mærket hvis efteråret kommer tilbage.
Per har nydt den sidste tid i sit nye job, med guidning, og kurser. Hvor han har været godt ved åen. Selv har han haft en god sæson ved åen, og har nu kun to laks tilbage på årskvoten. Så han håber at få mulighed for at få fat i en af de helt store længere oppe i systemet.
Sidst men ikke mindst så skal det også nævnes, at mange har sagt at havørredfiskeriet har været godt i år, og det har det også men slet ikke som sidste år. Til gengæld bliver der fanget noget større havørreder i år hvor det er fisk på 60-70 cm der bliver fanget.
Stort Knæk og bræk herfra
Skjern å opdatering September – 2024
På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å
Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster
Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.
Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.
Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.
Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.
At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.
From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches
If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.
But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.
So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.
Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.
Skjern å opdatering September – 2024