Skjern å opdatering uge 40

452

Skjern å opdatering uge 40

Så vi tæt på kun at have en uge tilbage laksesæsonen ved Skjern å, og det bliver spændende hvordan den kommer til at gå.

Ugen har jo givet rigtig meget vand til åen, og ved Tarm fik med 60 mm. Det kan man selvfølgelig og godt se ved åen, hvor den rigtig mange steder er gået over sine bredder. Hvor man kan have svært ved helt og se åens løb.

Nu det jo ikke første gang dette er sket sidst på sæsonen, og jeg har set den endnu vildere. Derfor tror jeg den her henover weekenden og de første dage af uge 41 vil falde , hvis der vel og mærket ikke kommer regn i store mængder. Alm. dags regn med 0-2mm plejer ikke og give de stor vandstigninger.

Skal du fiske her i weekenden med flue, anbefales det kraftigt synke i 7/8 og så evt med en tung t spids. Spinnefiskerne skal have det tunge skyts også frem, f.eks Fc bullet i den tunge udgave. Det setup bør bruges indtil åen er faldet betragteligt, ellers kommer du ikke ned til laksen.

Vi er også på den tid af året hvor laksene er igang med at positionere sig, og kæmper om åens gode gydepladser. Derfor vil det med fordel være en god ide og fisk nedstrøms gydebankerne, det har givet et godt udbytte i tidligere sæsonen under de afsluttende dage af sæsonen.

Røde fluer er mit fortrukne valg her sidst på sæsonen, om det er en flashwing eller hårvinge flueer jo op til den enkelte hvad man tror mest på. Begge er et super godt valg.

Det har været en god sæsonen på skjern å camping , og skulle du lige have en sidste tur er det bare med at ringe og book en hytte ved dem. Se herunder en fin video fra dem. Artikel fortsætter under videoen

Skjern å Ferie i Borris har også haft en god sæson med god grad af bookinger, de har enkelte dage med ledige pladser i den kommende uge.

Det samme kan man sige om Zpey lodgen som har haft fuld booking hele sæsonen igennem, så det jo helt fantastisk. Der er fortsat mulighed for at kig forbi ved dem og teste deres nye Alpha stang, på deres mega store kastepool.

I skrivende stund er der nu fanget 1198 laks og jeg tror stadigvæk på at man ender på 1250 laks på året.

Knæk og Bræk ved den dejlige Skjern Å fra Claus Skeldal og undertegnet Michael Olsen

 

 

 

 

 

Skjern å opdatering uge 40

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

Skjern å opdatering uge 40

Tidligere artikelGALWAY BLACK & YELLOW – MONTH FLY OCTOBER 2023
Næste artikelBLACK BOAR – MONTH FLY NOVEMBER 2023