SKJERN Å OPTAKT: BLIVER DINESENS LAKS SLÅET I 2023

735

SKJERN Å OPTAKT: BLIVER DINESENS LAKS SLÅET I 2023

Det er så mega et godt spørgsmål, som i mine øjne rummer utrolig mange tanker om svaret. Personligt tror jeg bestemt muligheden er opnåelig, med den erfaring jeg har gjort mig de sidste 12 år ved Skjern å. Jeg har set nogle virkelig store kæmper komme ud af vandet, laksefightes hvor laksen har vundet og hvor man tænkte what, den laks var jo et monster som kunne have været fedt og ligge et målebånd langs. Plus ikke og glemme alle de mange laksefangster vi har bragt af store laks igennem tiden, som nyheds dækning af Skjern å. Det er et kæmpe privilegium og kunne få lov til at bringe andres glæder ved laksefiskeriet, og samtidig også energi til at gøre en forskel for denne hobby så der bliver skrevet om Skjern å´s laksefiskeri.

Afiskeri.dk - Michael Olsen Fly tying and fishing
Gjalbæk bro idag d. 12.04.2023

I de tidlige morgentimer på vej til Gråsten fra Århus havde jeg den kæmpe fornøjelse, og lytte til del 1 og 2 i podcasten Knæk & Bræk med Kaare Manniche og Michael Beck. Begge giver deres bud på om Dinesens rekord laks bliver slået. Så har du ikke hørt dem begge kan jeg varmt anbefale dig at lyt dem. Michael tror det lykkes på et tidspunkt, mens Kaare ikke tror helt på det sker, men at han vil bliver utrolig glad hvis det sker.

Tiden er nu tæt på og mange har helt sikkert brugt den lange vinter på at optimere, så de er i endnu bedre form til 6 mdr. laksesæson, for man bliver aldrig færdig med at lære som laksefisker. Det vil man sande efter mange års dyrkelse af denne fantastiske hobby.

Forholdene ved Skjern å pt. er sådan at åen har en høj vandføring, og der er stadigvæk meget vand i engene som ikke er tørret ud. Derfor skal du som fluefisker have godt med synk på til premieren, så din flue kommer godt ned i vandsøjlen. Plus vil vi anbefale et flue valg med vægtbelastning, og her snakker vi fluer med vægt belastning fra 0.4 g op til 0.8/1g, alt efter hvor du fisker. Fluerne skal være med nogle hidsige farver der kan ses i det grumset vand. Gul og orange bør indgå i fluen.

Vandtemperaturen var igår da den lå højest på 10.37 grader, og det er helt perfekt for søndagens premierer.

Afiskeri.dk´s samarbejdspartner på overnatning, melder og fuld booket over næsten hele linen. Birkelund camping i Tarm, har haft fuldbooket til premieren i nået tid, og skal du have noget overnatning imellem de to kvoter , skal du ikke vente længe. Der er også godt booket ved Skjern å Camping og Skjern å ferie, så du bør tænke noget ud i fremtiden for at sikre dig overnatning.

Albæk bro idag d.12.04.2023

Til sæsonen 2023 er der kommet nogle ændringer som du bør sætte dig godt og grundigt ind i inden du fisker ved Skjern å 2023. Lidt øv er det og se at man ikke har nået at få rette reglerne på sammenslutningens hjemmeside, men heldigvis står de under en nyhed på deres hjemmeside. Vi har herunder et udpluk af de nye regler og anbefalinger som i vores øjne er vigtigst:

  • Som ved Storå må det heller ikke ved Skjern å tag billeder af en laks der skal genudsættes, hvor laksen holdes over vandet. Den skal blive i vandet og det er meget vigtigt.
  • I år anbefaler man på det kraftigste af du bruger fangstnet med små masker, og gerne med gummi belægning.
  • Fangst indberetning sker i år via appen Fangstjournal.
  • 2023 kvoten er opdelt i 3 styk for laks over 73 cm. 16 april og frem 66 stk. 16 juni lukkes der op for yderlig 66 laks og det samme sker d.16 august med 66 laks.
  • Kvoten på laks på 73 cm og under er for 2023 på 275 stk og 21 laks er reserveret til øvre del af Skjern Å, Vorgod Å og Omme Å. Disse frigives efter udløbet af første delkvote.  Endeligt er der 5 laks som kan opfiskes på B-kvoten. Kvoten for laks på 73 cm eller derunder, er ikke delt, da den erfaringsmæssig holder for hele systemet.

Når det så er sagt skal du også huske dette som laksefisker ved Skjern å i 2023:

  • Laksekontigentet skal købes digitalt ved SÅS – https://skjernaasam.dk/product/laksekontigent/
  • Nogle Udenlandske laksefisker kan i år ikke købe statstegn og laksekontigent når de er ankommet til Danmark. Det skal gøres hjemme fra, da deres kreditkort ikke virker på nettet via hjemmesiden i Danmark pt.

Håber disse praktiske informationer har givet en god forståelse.

Laksene er ankommet til Skjern å, og lad os håbe en masse i den kommende sæsonen vil få deres drømme opfyldt med en flot fangst, samt det som jeg vægter utrolig højt en masse fantastiske øjeblikke i naturen ved Skjern å. Jeg kan godt have en helt unik perfekt dag uden det resulterer i en laks på land. Laksefiskeri er svært og til tider føles som utrolig nemt på fangster.

Husk Laksens hus holder åbent på lørdag og at der vil blive holdt Grisefest ved Zpey lodgen på premierer dagen. Hvor du helt sikkert kan få lov at prøve deres meget roste nye kastkanon ALPHA.

KNÆK OG BRÆK HERFRA

Claus Skeldal & Michael Olsen

Lokalreporter for Afiskeri.dk ved Skjern Å

 

Borris krog idag d.12.04.2023
Landevejssvinget idag d.12.04.2023

 

 

SKJERN Å OPTAKT: BLIVER DINESENS LAKS SLÅET I 2023

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

SKJERN Å OPTAKT: BLIVER DINESENS LAKS SLÅET I 2023

Tidligere artikelOPTAKT: Går Storåen amok i 2023
Næste artikelPremieren ved Storå 2023