Smeland er sone 2`s længste og strækker sig fra Bjørkenes til Holmesland A. Stykket er fantastisk til orme og blink. Flue kan man også sagtens få glæde af her, da de flest steder er mulighed for et godt bagkast. To håndstang kan godt bruges både hvis du kaster et overhånds eller underhånds kast.Men hvis du skal fluefiske skal det være på høj vandstand , da ved lav og mellem ikke er nok fart i vandet til, til at din flue får det sving over elven.

Et utrolig flot stykke, og når du står i vaders her, må du simpelthen ikke gå glip af og kigge op mod Holmesland, det er så smukt et syn, man aldrig vil glemme.

I 2009 i uge 34 blev der på dette stykke taget på 4 dage omkring 30 laks og en 20 ørreder af et hold dansker på dette stykke, men det var også før vandstanden steg voldsomt. For herefter blev der taget 4 stykker fra torsdag til søndag.

Jeg selv fik en laks på 1.6 kg i 2010 her på stykket og det var min første laks ved Mandalselven og den glemmer jeg aldrig, samt den glæde vi havde efter fangsten, med min far og bror.

Herunder kan du se billeder af stykket:

 

Tidligere artikelØvre Nøding
Næste artikelHolmesland A,B,C og P