Sol og sommer ved Mandalselven

  384

  Sol og sommer ved Mandalselven

  Er ovenpå en dejlig solskins dag, trukket i skyggen med en koldt glas rose. Bestemt ikke dårligt at sidde med når en ny opdatering skal skrives.

  Som overskriften er der sol og sommer ved Mandalselven, og det kan også ses på vandføringen. Igår sidst på eftermiddagen gik Bjelland med 20.7 kubik i sone 4, og ved Kjølemo har den over weekend bevæget sig lige så stille nedad. Om den kommer ned på 20.7 kubik afhænger af små faktor. Men jeg ville ikke blive overrasket over hvis den kommer tæt på indenfor få dage.

  Snesmeltningen fra fjældene som ligger i Mandalselvens stor nedbørsfelt vil gå i magasinerne først, og i det nedre af bjergene er alt smeltet. Derfor kommer der ikke hjælp fra den kant. Lige så langt jeg kan se frem i vejrudsigterne er der ikke regn på programmet.

  Laksene får pt. hurtigt igennem det øvre sone 2, og pt. har jeg ikke hørt om at hovedvægten også gør det i sone 3. De første laks er spottet i Bjelland , så nu var det ikke længe før årets første laks er fanget i sone 4.

  Mange har skrevet til mig i denne uge om hvad man skal stille op med den lav vandføring, og ikke optimale forhold som de ser det.

  Mit klare råd er fiske utrolig tidligt på dagen, og fiske så først sent om aftenen. Her vil muligheden være størst. Du skal have fundet de helt små fluer frem, og her mener jeg de helt helt små fluer. Hvis du nyder at fiske med krogfluer så vi helt nede i en str.14 dobbeltkrog, og er det rørfluer så skal du have fluer i boksen som maks har en længde på 1.5 cm. I begge meget sparsomt bundet med materialer. Selv disse små fluer skal nok få set der silhuet i aften himlen.

  Flueline er vi nu i flyd eller flyd/int. Små compact spinner eller kondom spinner i lav vægt til det meste af elven. Ved glemenstraumen og de andre dybe partier i sone 3 vil mere vægt på spinneren være at fortrække.

  Som jeg skrev sidste år så byder sone 4 på noget utrolig delikat spinnefiskeri, og jeg kan kun sige det er skabt til dette fiskeri. Plus så er du fri for kø fiskeriet i sone 3, som til tider kan være en udfordring, især nu på den lav vandføring hvor der er blevet væsentlig mange fede hotspots streget af listen, fordi de ikke kan fiskes på så lav en vandføring. Det er med at vælge de gode pladser og ikke bruge god fisketid på dårlige pladser.

  Lad os se hvad den kommende uge kan bringe af spændende oplevelser ved den smukke Mandalselv. Der skal lyde et kæmpe Knæk & Bræk – Michael Olsen – Afiskeri.dk

  DCIM100GOPROGOPR1989.JPG

  Sol og sommer ved Mandalselven

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Sol og sommer ved Mandalselven

  Tidligere artikelFlotte fangster ved Mandalselven.
  Næste artikelEndnu en flot fangst af Mads Garde