Sommerfiskeri ved Mandalselven 2022

  1109

  Sommerfiskeri ved Mandalselven 2022

  Sommerferie i juli og starten af August er ofte lig med Sommerfiskeri, og det har der i høj grad været ved Mandalselven i år. Sol og sommer og fortsat ultra lav vandføring.

  Der er noget helt specielt ved sommerferie fiskeri ved Mandalselven, jeg husker selv en morgen for nogle år tilbage. Familien og jeg var stået tidligt op, og vi gik ned til elven ved Mandalselva Laksehytterne som vi havde lejet en af. En svag tåge/dis lå lavt imellem de store grantræer, og solens lys kunne så småt anes i skydækket. Skovens fugle var vågnet for længst og var i fuld gang med dagens gøre mål, og der var en vældig sang fra dem. Elven var selvfølgelig og igang med sin dag, og man hørte dens rislende vand. Bare det og stå og høre samt se dette var balsam for sjælen, og nået af det bedste man kan opleve som start på ens dag. Efter en kop kaffe og noget lækkert morgenmad gik vi ned for at fiske, og nu var hele den store scene skiftet og man fik nu serveret nye flotte indtryk. Så livsgivende at det ikke var nemt for mig, at komme igang med at fiske. Målet var at mine to piger skulle fange deres først fisk ved Mandalselven, og det lykkes i den grad så vi kunne nyde lækker fisk på grillen den aftens. Så er det bare himmelsk at være på sommerferie ved Mandalselven.

  Det sådan oplevelser der får rigtig mange udenlandske laksefisker år efter år til at drage, med familien på sommerferie i Norge. For Mandalselvens vedkommende har man ved Visitsørlandet, også gjort meget for at oplyse om hvad man som sommerferie gæst også kan opleve i Sørlandet, og med min Ambassadør rolle for dem – kan jeg fortælle om en stærkt stigende interesse for viden om området, så man som familie kan kombinerer laksefiskeri og oplevelser med familien i Sørlandet.

  Hvis man havde spurgt mig i vinter om, hvordan jeg troede forholdende ville blive i 2022. Så ville den vurdering været helt fejlagtig. For jeg har endnu aldrig i min tid som laksefisker ved Mandalselven oplevet så stabil og lavvandføring som er tilfældet i år. Derfor bliver jeg også bare nød til, at gøre det klart med syvtommer søm. Har man som forventninger til ens tur i August, at man bare vil hive den ene laks op efter den anden. Da bør man skrue sit forventnings niv. kraftigt ned, for det bliver en august måned med vanskelige betingelser. Selv hvis der kom vanvigtigt med regn, ville dette ikke gøre en kæmpe forskel. Grunden er at man helt sikkert først vil få magasiner i Åseral fyldt op igen, og derved vil elvens ellers store nedbørsfelt blive brugt til dette. De side elven der ligger længere ned vil måske kun kortvarigt kunne bringe vandføringen lidt op, hvis der skulle komme regn.

  Så de der vil få et par laks på en uges fiskeri skal være så dybt taknemmelige over disse, for rigtig mange vil vende hjem uden fangst er min vurdering. Så kan man kun blive glædeligt overrasket hvis det skulle vise sig at blive anderledes.

  De der har fisket i Juli har oplevet meget forskelligt fiskeri, og fra Tyskland har jeg modtaget denne fine beretning om Stepfire Btoo´s fisketur til Mandalselven på engelsk:

  I had planned for a long time to fish for salmon with my father. He also liked this idea and now it has finally worked.

  After planning the trip for a long time, we left for Mandalselva on July 6th.

  Michael Olsen flytying and Fishing - Afiskeri.dkThe water level was 25 sqm/s, which is only half of normal. Nevertheless, the fish were there, we just had to look for them a little longer.

  I finished my father’s equipment and he put on the waders. After that I told him everything I knew about salmon fishing. We haven’t been able to catch any salmon for a long time, but the time has turned. My father caught his first salmon after a long wait. The joy was huge! A little later he even caught another salmon and was overjoyed!

  It’s nice to see that he rejoiced and was happy!

  So we were able to catch 9 salmon together in one week and had a great time.

  Her kan du se flere billeder fra deres tur og under dem fortsætter artiklen

  Michael Olsen flytying and Fishing - Afiskeri.dk Michael Olsen flytying and Fishing - Afiskeri.dk Michael Olsen flytying and Fishing - Afiskeri.dk Michael Olsen flytying and Fishing - Afiskeri.dk

  Det er sådan beretninger som Stepfire Btoo`s , som ædser sig i min hummelser og som jeg husker mange år frem, for det er bare sand fiskelykke og læsning der giver balsam til sjælen.

  De senest tre uger har givet uge fangsttal på niv. med 2018, som jeg forudsagt hvor uge 28 blev den bedste. Totalt er der pt. fanget 5.1 ton og den bedste uge indtil nu har været uge 27.

  Jeg tror man vil opleve uge fangsttal der ligger en smule over eller på niv. med dem man havde i 2021, selvom jeg godt kan se på graferne at de er nedadgående. For i august vil fisketrykket være det højeste set over de 3 måneder af sæsonen.

  Vejrudsigten siger lidt regn imorgen og lidt byger i løbet af ugen.

  Nu venter alle på hvad Midtvejsevalueringen giver af viden, og det bliver at være klar omkring d.1.8, plus minus et par dage. Tror ikke man i år vil udvide sæsonen i september for sone 3, og tror nærmere det godt kan tænkes at man ikke forlængere som man plejer i sone 4 (samt dens delsoner)

  Knæk og bræk til dem der skal fiske ved den dejlige Mandalselv i uge 31.

   

   

   

   

  Sommerfiskeri ved Mandalselven 2022

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

   

  Sommerfiskeri ved Mandalselven 2022

  Tidligere artikelSommerfiskeri ved Skjern å
  Næste artikelTHE MILAN ALLY – MONTH FLY AUGUST 2022