Sommerhilsen fra Skotland – af Peter Fosgerau

139

Sommerhilsen fra Skotland – af Peter Fosgerau.

Peter og familien er netop nu i det dejlige højlandske Skotland, og har været så flink at sende dennne fine sommerhilsen fra River Spey.

River Spey – Grantown on Spey! Jeg har primært koncentreret mig om de beats der er ved Grant Castle!
Det emmer af laksefiskeri, det emmer af højland, whiskey og Tweet !

Her i fluefiskeriets vugge, finder man det ene ikoniske beat (vald/zone) efter hinanden. Her kan nævnes Mc’Allan beat, Gordon Castle beat, og sådan kan man blive ved!
River Spey er i mange fluefiskers verden, noget der er tæt på det ultimative – og det forståes! Ved Spey, som ved Dee er der kræset for detaljen – man mærker det veltilrettelagte omkring hele setuppet!

Jeg ville ønske at jeg fik muligheden for at kaste en flue i flodens vand, men her er den første faldgruppe! Husk at tjekke hjemmefra om der er ledige beats – desværre var alt udlejet !

Nå men tilbage til de føromtalte beats ved Grant Castle! Her er der tale om vand der “nærmest” kalder på fluefiskeren, her er der rolige pools, hurtigt strømmende vand. Så her er der til et hvert temperament! De fleste går med de klassiske lange Spey stænger – dog vinder de mindre switchstænger et større og større indpas, især ved den lave sommervandstand!

Jeg vender helt sikkert tilbage til højlandet, men næste gang er jeg noget bedre forberedt

BH
Peter Fosgerau

Herunder kan du nyde flere fantastiske billeder og video klip.

   

 

Sommerhilsen fra Skotland – af Peter Fosgerau.