STATUS VED STORÅ FØR PREMIEREN – AF FRANK THORNILD

227

Ventetiden er ved at være ovre og vi går en fantastisk tid i møde. Tid til at komme ud igen. Ud til åen, ud til gutterne, ud til hyggeligt samvær og sidst men ikke mindst, ud at fiske. Hele marts var nærmest en lang regnbyge. Åen var høj i stort set hele perioden og slusen i Thorsminde stod åbent konstant. Så alle forhold har været i orden.

Her ved vængerne i Holstebro. I skrivende stund er åen faldet meget.

Samme sted forleden. Men åen er forårs klar. Mange stræk er blevet rengjort af foreningerne, så de fremstår indbydende. Premieren falder i påsken, så man skal nok forvente mange mennesker. Det er der altid til premieren, men i år kan der nok forventes et stort pres hele den første uge. Så vær tålmodig, og vis hensyn derude. Samtidig er der nye regler her i sidste øjeblik. Cirkelkroge er den eneste krog som er tilladt til ormefiskeriet. Det kan der, ( og er der) siges meget om, men sådan er det altså.

Åen er som nævnt faldet. I dag er den vel lige under middelhøjde. Den er forholdsvis klar og temperaturen er i Holstebro Ca 8 grader. Vejrudsigten lover pænt vejr, så der er egentlig ikke så meget at være ked af.

Husk i øvrigt at alle foreninger i SVS, anbefaler at man passer på havørrederne og at de genudsættes. Dette for at passe på en presset bestand. Til sidst vil jeg bare sige Knæk & bræk til alle, og gå ind og pakke en lille “madkasse” til Laksen. Vi ses derude. 

Frank Thornild Lokalreporter ved Afiskeri.dk