Svære forhold ved Mandalseven – Afiskeri.dk

  277

  Svære forhold ved Mandalseven

  Det har været en svær start på ugen for rigtig mange laksefisker ved Mandalselven, og man er blevet udfordret på hvordan skal man fiske på så høj en vandføring. Det er selvfølgelig helt naturligt at disse spørgsmål stilles, for nu har det haft en meget stabil vandføring i et godt stykke tid. Samt hvis man ikke har prøvet det før, bliver man lidt i tvivl om man fisker det rigtige sted, eller bruger den rette str. flue.

  Når den går over 200 kubik at det de store flom flue der skal monteres, og jeg plejer at have succes med en flue med orange krop, orange undervinge og sort overvinge. Sort fronthackel og lidt crystal midge flash imellem de to vinger.

  Steder der kan fiskes ved så høj vandføring i sone 3 er Olsens rende, Storeøye, finså broen nedstrøms på vestsiden for at nævne tre gode spots. Husk laksen går helt inden ved bredden, på denne vandføring så man skal fiske forsigtigt.

  Jeg lovede i sidste opdatering at undersøge hvilke delsoner i sone 4, der fisker fornuftigt på denne vandføringen. Steinhylen og Bjåhylen er de to delsoner som er gode under disse forhold, så skriv det bag øret , den viden kan allerede bruges i weekenden og næste uge. For da melder de om endnu en stor omgang regn.

  Ellers fisker de gode hotspot i sone 4 også godt, man skal selvfølgelig påregne at man skal gå lidt højere om på nogle af skrænterne.

  Som jeg tidligere har skrevet lukker Laudal kraftværk d. 19 august til d.30 august, og det vil give mere vand nedover delsonerne i sone 4, som helt naturligt give en vandførings stigning. Så man skal nok ikke være bange for at elven løber tør, eller kommer til at gå med 20 kubik.

  Totalt er der nu fanget 4.8 ton og ialt 1615 laks, det er noget under tidligere år. Men Mandalselven plejer at slutte flot af, hvor nogle uger har givet 1.3 ton. Så lad os håber elven snart er normaliseret igen, så der kan fiske på super forhold. Bare fra kl.06 til 18 er elven faldet 60 kubik, så der er håb forud indtil det næste regnvejr kommer ind over Lørdag.

  Herunder en enkelt fangst fra igår, hvor der ikke var mange ved elven. Mange måtte simpelthen give om, og så kan man jo give sig selv en lille badetur i elven. Fedt at se hvordan Hans Henrik og Michael nyder sådan en tur i elven, når der nu ikke er de bedste forhold ved elven. Hans-Peter Leiss fangede en fin laks på 5.5 kg i sone 3 på flue, og flot tillykke herfra det er virkelig en flids præmie.

  Svære forhold ved Mandalseven

  Tidligere artikelSOFT RING – PROPELLERFLY – AFISKERI.DK
  Næste artikelSVEND ÅGE ANDERSEN FANGER LAKS – SKJERN Å