Tilbageblik på Fantastiske Skjern å 2021

453

Tilbageblik på Fantastiske Skjern å 2021

Hvordan husker du Skjern å sæsonen 2021 ?

Som chefredaktør på Afiskeri.dk husker jeg sæsonen som en der startede med et brag, hvor premieren var med mennesker overalt langs den smukke åbred. Den gik over  i historiebøgerne, for der blev fanget ikke mindre en 52 laks og det er ikke sket siden 2013, hvor der blev fanget hele 66 laks.

Skjern å - Michael Olsen
Brian Møllerskov´s flotte laks

Så glædes jeg altid over at se andre få fiskelykke ved Skjern å, og en af dem var Brian Møllerskov fra Fc Spinner, der fik en flot laks på 89 cm og 6.8 kg. Niels lodberg som fik en smuk laks på 70 cm , helt stålblank og jeg kunne nævne rigtig mange. Når det lykkes for mine Lokalreporter bliver jeg bare ekstra glad, og Claus Skeldal´s 3 laks i år var bare weltklasse. Men det har han selv mere om længere nede i denne artikel. 🙂

Skjern å - Michael Olsen
En Per Gylling´s flotte fangster fra 2021

Årets Storfanger 2021 blev min gode ven Per Gylling fra Zpey med hele 14 laks, og han kan bare det der med at få laksen til at hugge ved Skjern å. Derfor kan jeg kun opfordre til at man drage nytte af en guidning med ham, for det vil helt klart forbedrer dine chancer for at få den fantastiske oplevelse, som det er at fight en Skjern å laks. Han kender åen som sin egen bukselomme, og ved hvor man skal fiske igennem sæsonen. Alt efter hvordan forholdene er ved åen.

2021 vil jeg selvfølgelig også huske for de dage jeg selv havde ved åen, det var bare så fedt og at kunne være med til at lande min brors første Skjern å laks , det var højdepunktet for mig.

Lokalreporter for Afiskeri.dk ved Skjern å – Claus Skeldal har på en svær sæson fået et fint udbytte med 3 laks i nettet. Herunder kommer Claus med sin oplevelse af sin sæson 2021 ved Skjern å:

Skjern å 2021 startet lidt stille og roligt for mig, hvor der var fint med laks til at starte med. Desværre udeblev mellem laksen i år, så der var ikke den store gang i den henover sommeren på grund af de manglende laks og lavt vand. Da der begyndte at komme grilse skete der noget, og de kom i meget små antal af gangen. Men vi nåede da 1500 laks, som er noget under hvad der er fanget før. Ser frem til sæsonen 2022 

Skjern Å - Michael Olsen
En af de flotte 3 laks – Claus Skeldal fangede i 2021

Skjern å gav i 2021 1502 laks med en gns. vægt på 5,7 kg, og det er selvfølgelig ganske fint, og den kommer ind på en femte plads over de sidste 5 år.  Laksen har været svær at fange i år, og den varme sommer gav virkelig udfordringer for de laksefisker der var ved åen.

Nu skal laksen have fred , men jeg vil opfordrer alle der bare har mulighed for en lille gåtur ved åen, om at gøre det så Skarven ikke får lyst til at gå på ædegilde i åen denne vinter. Det har mega stor betydning for åens laks og yngel.

Med det tak til alle de mange der havde lyst til at bidrage med fangst billeder til Afiskeri.dk, og håber endnu flere vil gøre det i 2022.

Som afslutning på sæsonen 2021 har jeg af Stefan Meldgaard fået lov at bruge hans fantastiske poisi, som han skrev d.13 okt. 2021

“Endnu en sæson rinder ud, hun har skænket mange et stykke sølvtøj. Hun har iklædt sig høstens farver og toner.
Hendes sølvtøj, har hun iklædt de gyldne og røde farver, et tegn på at næste generation er ved at blive til.
Lykkelig den der begaves med en morgenduelig laks i mosekonens gyldne morgenbryg, eller elverkongens drømmespil i solnedgangen.
Herude breder hun sig ud, bred, sine steder dyb og skummel, andre krab og hurtig. Ved hvert et strå, og bugt i et nu. Flænges vandet af en vellysten laks, bliver det min, eller bliver det bare en gylden aften.
Snart sover hun, for atter at lokke og spille puds med min jagt på det sølvtøj, jeg ved hun gemmer.
Hun er min, hun er Skjern Å.”

Knæk og bræk og vi ses ved Skjern å i 2022

Claus Skeldal og Michael Olsen
Afiskeri.dk

Tilbageblik på Fantastiske Skjern å 2021

På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum å, Vidå og Brede å

Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

Afiskeri.dk har også anmeldelse af grej, bøger , dvd, beklædning og værktøj til fluebinding.
Er du til fluebinding ligger der også en hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker. Junior har sin helt egen platform fordi vi gerne vil hjælpe med til at flere junior begynder at fiske og melder sig ind i foreningerne.

Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

 

At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Kongeåen, Sneum Å, Vidå and Brede å

From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

Afiskeri.dk also has review of gear, books, DVD, Apparel and fly tying tool.

If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers. Junior has its very own platform because we want to help more junior start fishing and join the associations.

So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

 

Tilbageblik på Fantastiske Skjern å 2021

Tidligere artikelWhite Polar Shrimp with Gulff shrimp Eyes
Næste artikelTAN FREDE TANDEM – KYSTFLUE