Tilbageblik på Premieren ved Mandalselven 2022

  548

  Tilbageblik på Premieren ved Mandalselven 2022

  Det har uden tvivl været nogle rigtig dejlige dage ved Mandalselven, og et tilbageblik på sæsonens første 6 fiskedage vil du her kunne læse om

  Premieren var som tidligere beskrevet en fantastisk dag med utrolig mange flotte fantastiske fangster, og helt som vente tikkede der dagen efter yderlig mange flotte fangster ind på laksebørsen, og jeg tror der vil komme yderlig flere i de kommende dage dag. Da mange har haft sidste fiskedag idag , og derved indleveret deres fiskekort idag. Hele 3 laks over 10 kg er kommet på fra Premieren. Så pt. er det Milan Ryba der fangede den største laks på premieren, og den målte 11.8 kg. Forsøger og se om jeg kan få et billede fra Milan. Hertil eftermiddag er der indmeldt 51 laks på premieren , som tænker vi nok ender på samme antal som i 2021.

  Sone 2 fik dage efter flere laks på laksebørsen, men set over tidligere år. Så har sone 2 slet ikke givet de laks den plejer. Men det er meget naturligt og derved også lidt forkert at sammenligne den med tidligere år. Fordi hvis der havde været høj vandstand en måned til 1.5 før og helt fremtil 1 juni, ja så havde sone 2 væltet sig i laks. Da de så ikke havde kunnet passerer haugefossen. Men dette var ikke tilfældet i år, hvor der har været lave vandføring op til 1 juni. Helt som forventet har sone 4 nedre og sone 3 øvre givet mange flotte fangster.

  Jeg fik ret i forhold til om min gode ven og dygtige laksefisker Rene Boye Jensen fik laks på land her i premierer dagene, for tidligt om morgen den 4 juni vågnede jeg op til fangstbilleder fra ham. En mega flot sølvblank laks på 4.1 kg, havde givet ham en god fight. Så igen som jeg plejer at råde folk til, kan det virkelig betale sig at stemple ind ved elven tidligt om morgen.

  I stedet for først at komme ned til elven hen af ved 8 tiden. Da er løbet kørt hvis man vil være den første på sit favorit spot.

  Nå men tilbage til Rene´s flotte laks, som han sikkert landede og kunne fejre at det var lykkes og få en Juni laks ved Mandalselven, med sin kæreste hjemme på campingpladsen. Stort tillykke endnu engang herfra til Rene.

  Samme dag d.4 juni kom så årets største laks på land, idet Preben Jensen også var ved elven i sone 3. Udfra fangstbilledet våger jeg pelsen, og gætter på den blev fanget ved Finså. En super flot laks på hele 12.2kg som uden tvivl har givet ham en fantastisk fight og bliver spændende og følge om den bliver slået i løbet af sæsonen. For der kommer hvert år storlaks på land og nogle gange over 15 kg. De sidste par år har det dog ikke sket, så muligheden er der helt sikkert for Preben. Stort tillykke til ham med den flotte laks.

  Set ud fra de første 6 fiskedage er det utrolig glædeligt at der er kommet så mange flotte fangster på land og et stort tillykke til alle fanger herfra. Jeg kan også konstaterer pt. at den første uge ligner den man havde i 2020, for sidste år ligger man nået fra. Men lad os nu se hvordan tallene ser ud når alle fiskekort er blevet tastet ind på laksbørsen sidst på denne uge.

  Den kommende tid til det bliver Sankt Hans, plejer at være en stille periode ved Mandalselven. Hvor der ikke kommer ret mange fangster på land, og det vil da helt sikkert glæde mig utrolig meget hvis laksene vil det anderledes.

  Metrologerne melder kun om lidt regn imorgen for den kommende uge, så det rykker ikke det vilde ved opgangen af laks. Til dem der skal fiske i denne uge skal der lyde et kæmpe knæk og bræk herfra. Husk send endelig fangstbilleder til Michael Olsen på messenger, så alle andre kan se din flotte fangst her på hjemmesiden.

  Herunder endnu et par flotte fangster, stort tillykke til begge herfra.

  Afiskeri.dk - Michael Olsen
  Jan Ole Ødegaard´s laks på 7.1 kg fra sone 3
  Afiskeri.dk - Michael Olsen
  Rune Ellseth´s laks på 7.1 kg

  Tilbageblik på Premieren ved Mandalselven 2022

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Tilbageblik på Premieren ved Mandalselven 2022

  Tidligere artikelSpændende nyt fra VIDÅ – Sønderjylland
  Næste artikelOpdatering fra Mandalselven uge 23 – 2022