Tredje laks til Peder Kirkegaard – Skrevet af Michael Olsen

199

Tredje laks til Peder Kirkegaard

Siden sidste tur ved Skjern å, hvor der var fiskelykke ved Vorgod å. Har man gået og glæde sig over sin fangst, og den oplevelse det var at fange ens anden laks i år. Hvornår skal man afsted igen, hvor man kan være et med naturen. Hører lærken synge, guldsmeden som stille og roligt kommer forbi, sætter sig på et siv. For så derefter at ønske en knæk og bræk inden den må videre ned af åen.

Nu er næste tur planlagt den 29 maj, som kun er om et par dage så grejet bliver lige tjekket og gjort klar. På vej der ud kan man den gode tid man befinder sig i, hvor alle har travlt med at gøre klar lige fra landmanden, hvis kartoffelmarker nu er en smukt syn at køre forbi. Naturen og dens dyr har været igang længe, det første kuld gråspurve sidder på elhegnet, øver sig i at blive en lige så dygtig til at flyve som deres mor og far.

De FC Spinner som Peder Kirkegaard vandt i Afiskeri.dk´s fødselsdags konkurrence er med i æsken, de må bringe lykke ved Skjern å. Stangen rigges til og linen køres igennem stang øjerne, hvilken skal man vælge af disse fine spinner. Valget falder på den sort/gule med guld blad, for den tror han på kan give endnu en laks.

Efter nogle kast ved Skjern å høres en kalv kalde på sin mor i det fjerne, her er ikke mange andre laksefisker at se denne dag, så stilheden og den dejlige natur har han helt for sig selv. Spinneren svinger rigtig ind mod egen bred, og nu kunne hugget godt komme og ganske rigtig, en laks har taget spinneren og en herlig fight kan begynde.

Det er denne føles man som laksefisker kan gå en helt vinter at sukke efter, og som kan få en til at stå op midt på natten for at være klar ved elven/åen. Eller som andre vende rundt på nat og dag, eller fiske indtil man lige så stille efter flere døgn uden søvn ligger sig i græsset og får et par timer så man igen kan fiske.

Efter en fin fight kan Peder Kirkegaard uden problem lade lakse glide ind i sit fangst net. Hurtigt bliver den målt til 87 cm , og et hurtigt billede bliver taget få centimer over vandet så laksen ikke lider skade. Denne hurtige håndtering gør at laksen ikke skal hjælpes meget ved genudsætningen, og da den frisk glider ud af hænderne er det en dejlig følelse der bredder sig.

Et kæmpe tillykke til Peder fra Afiskeri.dk, og tak for at vi måtte bringe denne artikel om dig. Herunder kan du se Peder og den flotte laks.

Tredje laks til Peder Kirkegaard

Tredje laks til Peder Kirkegaard

Tredje laks til Peder Kirkegaard

Tidligere artikelNedstrøms Marnar laksecenter – sone 3 – mandalselven
Næste artikelMAJ MÅNED VED VIDÅ – SKREVET AF JENS CHR. LUND