Udmærket uge 34 ved Mandalselven 2023

  258

  Udmærket uge 34 ved Mandalselven 2023

  Der er mange meninger pt. om sæsonen ved Mandalselven 2023, og dermed også lige så mange holdninger til om en uge ved elven har været god.

  Nogle gør en uge op i om antallet af fanget laks, er det der bestemmer om en uge har været god eller dårlig.

  Personligt vurderer jeg ikke ugen helt sådan, og det har altid været min indgangs vinkel til mine artikler fra Mandalselven. Det skal forståes sådan at jeg kan sagtens have haft en fantastisk uge, ved elven uden af få en laks på land. Samtidig kan der være meget forskel på folks fangst rate, hvor nogle kan have fanget meget i løbet af en uge. Mens andre ikke har mærket en eneste laks en hel uge. Begge kan stadigvæk berette om en dejlig uge ved elven, men også det modsatte for begge.

  Rene Boye Jensen med laks på 2.5 kg og 63 cm

  Jeg oplevede uge 34 som en fantastisk uge, hvor jeg fik fisket en masse fede stykker ved elven. Mig og min fiskemakker Rene havde  det fantastisk ved elven, hvor vi nyd det at kunne være så heldig at kunne fiske en hel uge ved denne smukke elv, natur og møde nogle vildt behagelige personligheder igennem uge, samt vores venskab sammen 24-7 i en hel uge sammen. Specielt en person var vi begge meget glade for at få mulighed for at lære og kende – Stor tak fra os til Kim Thomsen. Derudover fik vi besøg af John Pettermann og det var utrolig fedt at fiske med ham en enkelt aften. Jeg glædes også over at møde mine lokale venner, og få nogle hyggelige snakke med dem. Ewen, Bjørgulv og Jan Lindland det var som altid en kæmpe fornøjelse og møde jer , samt at få nogle hyggelige snakke. Bare alene dette jeg har ridset op her vil være nok til, at jeg synes min uge ved Mandalselven har været perfekt for mig.

  Fiskeriet var yderst godt, og det var vildt godt at kunne fiske i sone 3 og sone 2 på en vandføring der var 3 gange højere end i 2022. Derudover var vi så heldige at have kort til en af delsonerne i sone 4, hvor vi kunne trække os op fra det hårdt fisket sone 3. Vi hørte meget om at der var mange fisker i sone 3, men vi oplevede ikke på noget tidspunkt hvor vi kørte nedover elven, eller fisket i sone 3 eller for den sags skyld sone 2. Det enorme fisketryk. Jeg har oplevede det langt større igennem årene ved elven, og det var også det indtryk mange havde for nogle af de andre top uger i august.

  Rene Boye Jensen med laks på 4.8 kg

  Min Fiskemakker Rene havde virkelig tur i den i uge 34, og endte med at have fanget 3 flotte laks. Selv havde jeg også fightes med 5 laks, hvor nogle var længere end andre. Dog lykkes det mig ikke og få nogle af dem på land. Den af de 5 jeg vil huske mest, var den jeg fik en super fight med lørdag morgen på min favorit plads Olsens rende. Den var så stærk og sikke en udløb den tog på et tidspunkt. At jeg fik den tilbage til mig igen efter det udløb, var bare i sig selv mega fedt. Jeg så den aldrig på noget tidspunkt under fighten, så det kunne godt have været den største laks jeg har haft på krogen ved Mandalselven. Men det får jeg desværre aldrig svar, men jeg glædes over at have fået det fiske mæssigt som jeg kom til elven efter – nemlig fightes med elvens laks.

  Ser vi på uge 34 i forhold til de sidste to tidligere år, så lad os starte med at 2023 gave 11 laks mere end 2021. I forhold til 2022 manglede man for at tangerer 47 laks. 

  Jeg manglede også at komme med uge 33 samligningen og det kan siges med at man manglede på 2021 og 2022 – 57 laks og 66 laks.

  På sæsonen totalt for 2023 synes jeg faktisk ikke det ser så skidt ud, for der er indtil nu fanget 8.5 ton og ialt 2560 laks, som giver en snit vægt på 3.4 kg. Det synes jeg faktisk godt man kan være tilfreds med, set udfra at der har været mange uge under sidste to år. For jeg husker tilbage på år der kun gav 6.8 ton og andre under det som 2023 har givet indtil nu.

  Imorgen er sidste fiskedag i sone 1,2 og 3 og er du ved elven så kig forbi Marnar laksecenteret hvor jeg har hørt man vil lave en godt arrangement som afslutning på sæsonen i de 3 nævnte soner.

  I sone 4 fortsætter sæsonen til midten af september, og det bliver spændende og følge de dage. HUSK nu at man ikke må sætte fanget laks ud i elven, pga af den sygdom der er konstateret ved dette års opgang. Det blev sidste skrevet om i midtvejsevalueringen, men man kan konstaterer at det ikke helt bliver overholdt ved elven. Lad os håbe der kommer noget på hvad denne sygdom skyldes efter sæsonen er slut.

  KNÆK OG BRÆK til jer der er ved elven imorgen og resten af sæsonen i sone 4 fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

   

   

   

  Udmærket uge 34 ved Mandalselven 2023

   

  Udmærket uge 34 ved Mandalselven 2023

  Tidligere artikelEr Skjern å fiskerne klar til Kvote 3?
  Næste artikelMANDALSELVENS HELTE – STEINAR SALTE