Uge 22 ved Mandalselven 2023

  309

  Uge 22 ved Mandalselven 2023

  Sikke 4 dage i uge 22, som har bragt lidt meget spændende. Premieren har jeg beskrevet, så vi hopper til den første weekend i den nye sæson.

  Lørdag steg vandføringen lige så stille op ad dagen og ramte ved sit højdepunkt knap 98 kubik, men der lurede en omvæltning i vandføring. Det vil sige at hvis man har sat sig ind i vandføringen ved elven. Så kan det bruges til ens fordel i givende situationer, og det var netop det der skete lørdag aften.

  Da gik Bjelland i sone 4 med 50 kubik og så ved man nogenlunde hvornår den samme vandføring vil kunne måles ved Kjølemo i sone 2. I gamle dage kunne man regne det meget præcis ud, men efter at man kun slipper 12 kubik ned igennem delsonerne i sone 4, skal man ligge noget mere til de antal timer det vil tag.

  Det havde de der kender til dette gjort sig klar til, og nu gjalde det om at være på de rigtige pladser på det helt rigtige tidspunkt, hvis man ville have mulighed for at ramme det træk det ville forlade de nedre sone 2 og bevæge sig op ad elven.

  Men laksen er snu vil nogle sige , og det vil jeg godt give dem ret i. For de laks der har stået i nedre sone 2 var ikke med lus, det vise flere af de fangster derfra. Så de er blevet bombarderet med fluer, spinner osv. og er mere sky. Når de så går op over har de kun et for øje og det er og komme langt op i elven. Disse laks er monster svære og få til at hugge.

  Der er beretninger fra idag om store laks der er gået op over, men indtil nu har de ikke været mulige og fange.

  Første laks er fanget i sone 3, nu er jeg spændt på hvornår de første bliver fanget i sone 4. Samt hvornår friske laks går op i elven, for man den varme vi skal have i denne uge. Tror jeg bestemt det lader vente på sig. Vi skal nok først på den anden side af sankt hans før der rigtig kommer gang i den.

  Hertil aften er der ialt indtil nu fanget 92 laks ved Mandalselven, det er langt fra de sidste 2 år. Men husk forholdene har også været vidt forskellige, så mener ikke man kan sammenligne på det grundlag.

  Husk har du brug for overnatning så står Tregde Ferie i Mandal,  Jan Lindland klar i sone 2, Mandalselva laksehytterne i sone 2, Neset gård og Adventure Norway i sone 4 klar til at hjælpe dig med god overnatnings muligheder.

  KNÆK OG BRÆK TIL JER DER SKAL FISKE I DEN DEJLIGE MANDALSELV I UGE 23 – MICHAEL OLSEN – AFISKERI.DK

  Uge 22 ved Mandalselven 2023

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

   

   

  Uge 22 ved Mandalselven 2023

  Tidligere artikelNyt fra Mandalselven
  Næste artikelFlotte fangster ved Mandalselven.