Uge 30 ser tricky ud ved Mandalselven

  295

  Uge 30 ser tricky ud ved Mandalselven

  Det ser ud til at man kan dele elven op i denne uge i to typer af fiskeri.

  Sone 2 har konge fiskeri og det ser man også helt tydeligt på Laksebørsen, hvor stort set de fleste fangster er fanget i denne sone i forskellige delområder. Det skyldes som jeg tidligere har skrevet smålaksen kan pt. ikke komme op over haugefossen som ligger i den øverste del af sone 2.

  Derfor er fiskeriet i sone 3 og 4 vanskeligt for smålaksen mangler i begge, derimod er mellemlaksen og storlaksen i begge soner. De er bare slet ikke i det antal som smålaksen, og Mandalselven er en smålakse elv, lige som mange af de andre sørlands elve, og ikke mindst Bjerkreim som ikke par definition ved mange ikke betegnes som en elv i Sørlandet. For mig personligt er den det, men never mind.

  Derfor skal man kæmpe ekstra meget i sone 3 i denne uge , hvor man kan have nemmere ved fangst i sone 2´s delområder. Men dermed ikke sagt at der er fangst garanti, for Mandalselven er en svær elv at fiske ved. For mig er det derfor jeg også fisker ved den, da det er fedt den er svær til tider, og så på andre tidspunkter utrolig nem.

  Hertil aften er der kun fanget 1/4 af hvad der blev sidste år i samme uge, men tallet kan godt snyde lidt. For dem der har ugekort afleverer først kortet lørdag/søndag, så reelt kan tallet sagtens være nået højere.

  Når man tager udgangspunkt i vejrudsigten for weekenden, og starten af næste uge så tror jeg elven vil falde imorgen og lørdag. Det store spørgsmål er om den kommer til at falde til under 60 kubik , så smålaksen kan gå op i sone 3. Søndag skulle der komme regn om natten og formiddagen, og det vil nok give lidt stigning i vandføringen. Tror ikke det bliver ret meget, og så vil den falde lidt igen Mandag.

  Herunder lidt inspiration til gode delsoner i sone 2 – Knæk og Bræk fra Michael Olsen – Afiskeri.dk

  Bringsdal A, B og C

  Grimefossen A og B

  Nedre Nøding

   

  Uge 30 ser tricky ud ved Mandalselven

  På Afiskeri.dk giver vi dig året rundet nyheder fra mange af de bedste lakseåer i Danmark. Storå, Skjern å, Gudenåen, Vidå, Kongeåen og Sneum å

  Fra Sydnorge dækker Afiskeri.dk Mandalselven med alt hvad der rør sig ved denne fantastisk elv. Lige fra dens historie til elvens kendte ansigter, forholdene fra dag til dag og ikke mindst de mange fangster

  Er du til fluebinding ligger der også et hav af laksefluer og kystfluer, enten i form af step by step billedudgaver eller bindevideoer.

  Men her stopper det ikke vi har også flotte artikler om den Atlantiske Laks og Havørred, samt portrætter af danske lystfisker.

  Så husk at meld dig gratis som abonnet på Afiskeri.dk´s youtube Kanal og bliver følger på vores facebook side. Så støtter du os, så vi har mulighed for at kan tiltrække nye samarbejdspartner, og på den måde vil der kunne komme helt nye tiltag til gavn for dig som læser. På forhånd tak for din støtte.

  Afiskeri.dk en side med bid i året rundt.

   

  At Afiskeri.dk we give you the year-round news from many of the best salmon rivers in Denmark. Storå, Skjern å, River Gudenåen, Vidå, Kongeåen and Sneum.

  From southern Norway, Afiskeri.dk covers Mandal River everything that comes with this fantastic river. From its history to the familiar faces of the elven, the conditions from day to day and not least the many catches

  If you are on fly tying there is also a lot of salmon flies and coastal flies, either in the form of step by step image editions or tying videos.

  But here it does not stop we also have beautiful articles on the Atlantic salmon and sea trout, as well as portraits of Danish anglers.

  So be sure to sign up for free as a subscription on Afiskeri.dk ́s YouTube channel and will be followed on our Facebook page. Then you support us, so we have the opportunity to attract new collaborator, and in that way there will be new actions to benefit you as a reader. Thank you in advance for your support.

  Afiskeri.dk a side with a bite in the year round.

  Uge 30 ser tricky ud ved Mandalselven

  Tidligere artikelNIKOLAJSEN SLÅR TIL IGEN IGEN
  Næste artikelMandalselven 20/7 til 27/7 – 2023