Vidåen i september 2019

239

Vidåen i september 2019

Med masser af regn i det meste af september, blev lystfiskernes drømme om nedbør endelig opfyldt. Tillige er vandtemperaturen nu faldet tilstrækkeligt til, at fiskene er nemmere at få i tale.

Som følge af dette blev september en rigtig god fiskemåned i Vidåsystemet. I alt 20 laks i størrelsen 60-93 cm figurerer i fangststatistikken. Kun en håndfuld af disse er hjemtaget, idet mange fiskere i forvejen har hjembragt en laks. Vidåens ukronede fiskekonge, Nead Dedusic fangede d. 15/9 hele tre laks, hvoraf den største på 8 kg blev taget med hjem. Vidåen i september 2019 er specialist i ormefiskeri, og har i de sidste 14 dage i september fanget hele 6 laks på orm. I øvrigt hjemtog Thomas Blum d. 15/9 en laks på 6,6 kg fanget på flue.

Med disse fangster in mente var der store forhåbninger til foreningens fiskekonkurrence d. 27.-29. september. Regn og blæst forstyrrede dog i nogen grad arrangementet, og ved søndagens afslutning kom der kun to mindre laks til indvejning. Martin Laugesen vandt førstepræmie med en laks på 2,1 kg og 63 cm, mens Christian Skriver besatte andenpladsen med en laks på to kg og 62 cm. Nead Dedusiv havde desuden fanget og genudsat to mindre laks.

Ib Iwersen besatte tredjepladsen med en rimte på 38 cm.

Vidåen i september 2019Som regel dukker der nogle pæne gedder op til foreningens fiskekonkurrence.. Dette var dog ikke tilfældet i år, men et par dage forinden havde Martin Laugesen fanget en gedde på 7,8 kg og 105 cm på FC-spinner ved Jernbanebroen. De største gedder fanges dog som regel fra båd i Magisterkogen, hvor gedder på 10 kg plus ikke er noget særsyn.

Foreningens familiedag søndag d. 8. september var begunstiget af fint vejr og passende vandstand. I løbet af formiddagen dukkede både små og store fiskere op til arrangementet, og fisk blev der også fanget. En mindre gedde samt skaller og aborrer blev halet op af Vidåens vande ved Fugleøen i Tønder, og alle deltagerne havde nogle fornøjelige timer ved åen i det fine vejr.

I skrivende stund (1/10) flyder åerne over med vand, og dette lover godt for fiskeriet i den sidste måned af sæsonen. Den høje vandstand og kølige vandtemperaturer i åløbene og i Vadehavet betyder flere opgangsfisk, hvilket igen betyder gode fangstmuligheder. Vidåens laksekvote er endnu åben, og dermed er det stadig muligt at hjemtage en god fisk til spisebordet.

 

Vidåen i september 2019

Tidligere artikelEvalueringen af sæsonen 2019 ved Mandalselven
Næste artikelSkeldal har sidste nyt om Skjern å