Vigtig info. inden Premieren ved Skjern Å

717

Vigtig info. inden Premieren ved Skjern Å

Nu er vi meget tæt på sæson start ved Skjern å, og det vil sige vores tidligere dronning har fødselsdag, og dermed står premieren for døren.

Det er da bare helt fantastisk nu står der en ny sæson med 6 mdr. laksefiskeri i vente, og det har rigtig mange glædet sig til. Hold op hvor har denne vinter været lang og vente tiden næsten ulidelig. Godt man har kunne hygge sig med en masse fluebinding.

Til denne sæson har vi på Afiskeri.dk opgraderet på Skjern å platformen, da der er indgået samarbejde med Per Gylling fra Zpey, om at give en masse nyttig informationer i løbet af sæsonen. Det er fortsat lokalreporterne Skeldal og undertegnet der står for Skjern å platformen, men nu krydre vi det med gode informationer fra den dygtige laksefisker Per Gylling.

Dette er den første du kan læse herunder.

Sæsonen 2024 går vi ind til på en lidt anden måde end vi har gjort de seneste år, da der er meget høj vandstand. Dog er den inden for det sidste 1 1/2 døgn er den faldet 10 cm, så det går den rigtige vej nu.

Per Gylling forventer at vi får en fiskbar premierer, men med meget høj vandføring, særligt fra Borris og ud af. Ovenfor sdr. Felding ser det bedre ud hvis den bliver ved med at falde. Deroppe står der mange laks, da der har været høj vandføring i lang tid, og derved har ny ankommende laks bare drønet lige igennem og derop. 

Allerede nu er vandtemperaturen en uge før premieren en grad varmere ,end den plejer og være ved premieren. Hvis det milde vejr fortsætter eller bliver lidt bedre, bliver det helt perfekt.

Den høje vandstand vi har lige nu forventer Per, at det bliver en fordel for fluefiskerne. Da spinnefiskerne vil have det svært ved og komme ned til laksene med deres spinner, da vandføring er så høj. Derimod vil fluefisker have en fordel ved og kunne bremse deres fluer, så de ikke kommer så hurtigt henover åen. Meget gunstigt for fluefiskeren da det bliver som at fiske i norge, og man forventer at denne høje vandstand vil fortsætte i en måneds tid endnu.

Grejet til fluefiskeren anbefaler Per Gylling, at man sætte en Zpey zkagit light s3/s4 og så med en s6 eller s7 polyleader. Fluerne der vil være og fortrække er dem i farverne gul eller orange i mellem til større udgaver, da vandet er godt grumset og sløret. Grundet den fine vandtemperatur skal man ikke gå længere ned i hel synkende flueline. Samt husk fisk hurtigt som man gør her i foråret og kom over nået vand.

Han forventer at vi får en stille opstart, fordi laksene har spredt sig så meget udover åen. Da der med alt den meget vand, er mange flere steder laksen kan stille sig.

Når så måleren kommer ned på 1.2 m så kommer der virkelig til at ske noget, og så vil der kommer en vildt godt fiskeri. Da Per har en fornemmelse af at det er lidt forsinket i år.

Man skal også være opmærksom på i år til premieren, at med den høj vandstand. Vil der især fra Borris og ud, være flere steder hvor det er vanskeligt og derved vil fiskeri der klumpe sammen. Derfor fat tålmodighed og have den venlige ja-hat på, og så bare nyd det og slap af. Så skal hugget nok komme, og hvis det ikke gøre går vi nogle bedre måneder imøde senere.

Der er set rigtig mange laks i den sidste tid, og de er hug villige. Nyd det derude og så skal der lyde en stort KNÆK & BRÆK til alle der skal fiske ved premieren ved Skjern å.

 

 

Vigtig info. inden Premieren ved Skjern Å

 

Vigtig info. inden Premieren ved Skjern Å

Tidligere artikelMicro Flashwing
Næste artikelPremieren ved Storå – 2024