ZPEY ZTEALTH 13´ #7 – 23 G

702

ZPEY ZTEALTH 13´ #7 – 23 G

At skulle anmelde en fluestang er alt super spændende og med denne stang var det virkelig spændende, da jeg op til flere gange ved min færden ved åen har hørt fra andre fluefiskere, DU SKAL BARE PRØVE den stang.

Så spændt som jeg kunne være, fik jeg denne stang i hænderne. Stangens flotte og stilrene look kender jeg fra nogle af de øvrige modeller i serien, som jeg allerede er den lykkelige ejer af. Men modellen 13´ # 7 linevægt 23 gram havde jeg endnu ikke fået prøvet.

Min første tanke om stangen var, hvorfor er den så populær ved Skjern Å. At 13´ 23gram, det måtte være en lang blød pind, til korte kast og godt vejrs fiskeri og dette findes jo sjældent ved Skjern Å. Men allerede ved samling af stangen kunne jeg godt fornemme
dette ikke var en blød gummistang. Stangens 6 dele gør den yderst transport venlig og sat sammen kunne jeg mærke dette var en stang med kræfter i.

Allerede efter de første par kast kiggede jeg lige på klingens data igen, er det virkelig kun en 23 grams stang, wow. ZPEY ZTEALTH 13´ #7 - 23 GDen kaster jo som en 30 grams model. Jeg prøvede 2 line setup på stangen. Først 23gram Zpey hybrid linen i flyd/synk 3-4 med en synk 5 polyleader og derefter Zpey zkagit light synk 3/4 med synke 7 zkagit light tip. Begge liner synker rigtig godt og er meget populære ved Skjern Å og denne lette og spinkle stang klarede opgaven til topkarakter. Begge liner og stangen leverede flotte, lange og nemme kast, både
underhånd og overhåndskast. Efter nogle dages fiskeri i alt slags vejr begyndte jeg at forstå hvorfor netop denne stang er så populær. Normalt fisker jeg mest med  23-27 grams stænger og når det blæser er mit setup, stænger og liner omkring de 30 gram. Men denne 13´ 23 grams stang kan faktisk det samme.

Den rummer mindst lige så meget power som mine stænger der kaster med 30 gram, til gengæld kunne jeg efter en dags fiskeri virkelig mærke forskel på at gå og kaste 23 gram kontra 27/30 gram. Det her føltes så meget lettere, finere og fornøjeligt med samme resultat.

Stangens action må betegnes som hurtig, uden at være stiv. Det er masser af følelse i kastet, fiskeriet og den lader og aflader et kast helt fantastisk – simpelthen en drømme stang at fiske med. Den har den rette længde til åen, når sivet er højt og grødden driller. Man må sige Zpey har ramt den lige i øjet, med denne stang, hvis man tænker lethed, elegance, power og fiskeglæde.

ZPEY ZTEALTH 13´ #7 - 23 GPrisen er 5299.- som virkelig er fair pris, sammenlignet med andre stænger på markedet.
Stangen leveres med 3 slags valgfri håndtag, classic som vi kender det fra andre stænger, det bøjede håndtag, som Zpey er kendt for og new straight håndtaget som er en mellemting mellem det bøjede og helt lige håndtag og selvfølgelig en lækker stangpose og rør.

Se den hos din Zpey forhandler eller prøv den i Zpey´ showroom i Zpeylodgen ved Skjern

ZPEY ZTEALTH 13´ #7 – 23 G

ZPEY ZTEALTH 13´ #7 - 23 G

ZPEY ZTEALTH 13´ #7 – 23 G

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
KASTE EGENSKABER
LETHED
LOOK
HELHED
Tidligere artikelSIMPLY BROWN TIGER – LAKSEFLUE – AFISKERI.DK
Næste artikel5 HURTIGE TIL JENS LYGUM – AFISKERI.DK