ZPEY ZTEALTH ZWITCH

525

ZPEY ZTEALTH ZWITCH 11´ # 9  KASTEVÆGT 20 – 23 G


Da jeg fik stangen i hænderne først gang, var min første iagttagelse at den var utrolig let i dens vægt. Dernæst gik mit blik ned til at se hvordan det knækkede håndtag skulle monteres, og her var det enkelt og nemt at monterer. Meget flot håndværksmæssig udførelse af korken på det nedre og øvre håndtag, som visuelt er meget elegant lavet.

Dernæst betragtede jeg hvordan hjulholderen var, og om det fungerede nemt og let med monteringen af fluehjulet.  Det var vældig flot udført, og spænde ringene glider fint og låser hjulet godt fast, samt er det nemt efter en lang dag ved elv/å, at afmontere det igen uden nogen problemer med at det har sat sig fast.

Stangens øjer er ligeledes beviklet yderst flot, og man fornemmer der er styr på alle detaljerne på stangen, og det samme gælder ferrulerne. Så alt i alt en flot og elegant udført fluestang, med fine detaljer ved bundhåndtaget.

Stangen er blevet testet ved forskellige lejligheder både ved Storåen, Mandalselven og Skjern å.

Men jeg vil nu lige spole tiden tilbage til Danish fly festival 2015, for da havde jeg en yderst fin snak med Zpey´s tidligere ansatte Hr. Mortensen. Vi snakkede om det knækket håndtags muligheder og tankerne bag dette, som var yderst spændende at lytte til. Når ens greb på stangen med det knækket håndtag  er på plads, giver det fluefiskeren den fordel at man får holdt stangen ret, så man har meget nemmere ved at sin aflevering i frem kastet, og derved har stangens øjer vendt lig ud i den retning man tænker at kaste. Derved vil afleveringen blive nemmere og mere præcis for fluefiskeren. Så ud fra denne snak, har jeg set frem til at få sådan en stang til test, og mærke efter hvordan det fungere i praksis.

Jeg fandt ret hurtigt ud af hvad stangen kunne, og hvordan den skulle behandles for at den afleverede på den bedste måde. Først på græs rigtig mange gange og dernæst ved Storåen. Stangen har en utrolig lethed over sig, og man kan virkelig gå og hygge sig med den, fordi den uden nogen problemer gør det nemt for en at lave sine kast.

Da turen gik til Mandalselven var jeg spændt på hvordan den ville klare, at skulle aflevere nogle kast der var meget længere end dem den var vant til ved Storåen. Den skuffende mig ikke på et eneste tidspunkt, og den var en sand fornøjelse at have med ved elven. Det samme galt de 4 dage ved Skjern å til afslutningen på sæsonen, her var den fantastisk også i hård vind.

Monteres den med hel flydende eller synke liner fungere den bare perfekt, og aflevere linerne uden problemer samt falder hurtigt tilbage til sit udgangspunkt efter endt fremkast. De korte skydehoveder fra Zpey bliver utrolig nemt spændt op i et fint d-loop, og så vejer linerne kun 20 – 23 g. Anmeldelse på linerne kommer senere fra mig i 2018.

Når der fightes laks på Ztealth Zwitch som jeg havde fornøjelsen af ved Mandalselven, er den bare super lækker at fighte med på alle parameter.

Derfor kan jeg varmt anbefale denne stang, som du helt sikkert vil få mange dejlige timer med ved elven/åen.

ZPEY ZTEALTH ZWITCH

ZPEY ZTEALTH ZWITCH

OVERBLIK OVER ANMELDELSER
Samlet vurdering af stangen
Tidligere artikelSKJERN Å FILMEN – AFISKERI.DK
Næste artikelNOVEMBER NO.2 – BLACK AND BLUE LONGTAIL – STEP BY STEP